Prvi kontrolni test za jednog pacijenta negativan

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu nalazi se 6 pacijenata verifikovanih na virus Covid 19.

Za jednog pacijenta je sinoć stigao negativan kontrolni nalaz, danas će biti urađen drugi uzastopni i ukoliko bude negativan pacijent će biti otpušten kući uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana – rekao je danas dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i dodao – za još tri lica danas će biti urađeni prvi kontrolni testovi, jer su duže od 7 dana dobrog opšteg stanja.

Juče je primljen još jedan pacijent koji je dolazio u Prijemnu ambulantu predhodnog dana, i tada je pregledan, urađena je labaratorija. Već sutradan je pacijent ponovo došao, urađeni su nalazi i stanje je drastično promenjeno što je i specifičnost ovog virusa, da se  promene se dešavaju u par sati.- istakao je dr Šutić.

Povećan broj pacijenata u Prijemnoj ambulanti

Prijemna ambulatna u Gornjem Milanovcu je juče zabeležila 20 pacijenata, za dvoje je urađena labaratorija, snimanje pluća i uzeta su dva brisa. Jedno lice je hospitalizovano. Nije bilo novih mera kućne izolacije. Predhodnih dana uzeto je oko 30 briseva a predhodnog dana dostavljeno je Zavodu za javno zdravlje 13 na analizu, dva su pozitivna na Covid 19.  Jedno lice je iz Prijemne ambulante je hospitalizovano.

dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu

Oba lica su ostavila liste kontakata. Lice za koje je uzorak uzet u Prijemnoj ambulanti radilo je do početka aprila, koristilo je lična zaštitna sredstva na poslu – rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije. Ovo  lice je u par navrata koristilo taksi prevoz a određene osobe sa liste kontakata imaju tegobe koje sad mogu da  se dovedu u vezu sa korona virusom. Tokom dana će svi biti kontaktirani i ako postoji potreba svima će biti određeni brisevi. Dalje ćemo postupati sa algoritmima koji su nam dostavljeni , ukoliko se potvrdi prisustvo virusa, takva lica ne mogu biti kod kuće već moraju biti smeštena ili u bolnicu ili u neki od kolektivnih smeštaja za lica sa lakšom kliničkom slikom – zaključio je dr Čivović.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *