Prvi infektolog Čačka Dr Branko Jovanović: Borba nije laka, ona se nastavlja

Već dva meseca u grotlu borbe protiv virusa korona nalaze se i samo dva infektologa Opšte bolnice u Čačku. Uz dobru organizaciju i pomoć lekara drugih specijalizacija, od početka epidemije organizovan je 24-časovni nadzor nad pacijentima koji su hospitalizovani na infektivnom odeljenju, izjavio je načelnik tog odeljenja čačasnke bolnice dr Branko Jovanović koji se prvi put od početka epidemije obratio javnosti.

“Borba nije laka, ona se nastavlja. Uspeli smo odgovarajućim merama i epidemiološkim i edukativnim da ovu epidemiju za sada držimo pod kontrolom, što je ključno”, objašnjava dr Jovanović.

Prema rečima Dr Jovanovića, sada kada se epidemiološka situacija u Srbiji predstavlja u smislu postepenog smirivanja aktivnosti virusa, potreban je dodatan oprez pre svega građana kako se epidemija ne bi obnovila.

“Sada treba pojačati pažnju, sada treba biti krajnje oprezan, intenzivirati sve mere koje su nam naše kolege epidemiolozi sugerisali. Pridržavanjem tih mera verujete zajedno ćemo doći do konačnog cilja, do konačne pobede”, poručio je sugrađanima prvi infektolog Čačka Dr Branko Jovanović.

Dr Jovanović je upozorio da ako sada popusti pažnja, moguće je obnavljanje “cele priče”  i iscrpljivanje svih resursa kako ljudskih tako i materijalnih.

Na infektivnom odeljenju  Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano 26 pacijenata.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *