Prvacima na poklon školska lektira

Vodeći računa o najmlađim učenicima osnovnih škola na teritoriji svoje opštine, lokalna samouprava i ove školske godine prvacima dodeljuje besplatno lektiru za 1. razred. Danas su u OŠ „Kralj Aleksandar I“ podeljene knjige za lektiru, a prema rečima Aleksandre Janković, pomoćnice predsednika opštine za prosvetu, ove godine 336 đaka prvaka na teritoriji milanovačke opštine dobiće besplatno lektiru koja je u okviru školskog plana i programa.

– I ove školske 2020/2021. godine, Opština Gornji Milanovac tradicionalno dodeljuje školsku lektiru svim đacima prvacima na teritoriji naše opštine. – rekla je Aleksandra Janković, pomoćnik predsednika opštine za prosvetu, dodavši – tim povodom smo danas u OŠ „Kralj Aleksandar I“, da im se predstavimo i da im uručimo poklon, konkretno, u ovu školu je upisano 99 učenika prvog razreda.

Aleksandra Janković, pomoćnik predsednika opštine za prosvetu
Aleksandra Janković, pomoćnik predsednika opštine za prosvetu

Knjige za lektiru školarci će čitati sa svojim učiteljicama, dok ne savladaju čitanje, a već u drugom polugodištu, moći će da koriste školsku biblioteku, koja im je na raspolaganju.-

Od 1. septembra bivši predškolci dobili su, kao što kaže Ršumovićeva pesma, novo zvanje. Sada su đaci prvog razreda i to je velika promena i vazno životno razdoblje.

Istaknuvši značaj saradnje između škole i lokalne samouprave, Dragica Radišić, direktorka OŠ „Kralj Aleksandar I“, rekla je da je posebno raduje kada se prepozna potreba da se deci poklanjaju knjige.

Dragica Radišić, direktorka OŠ „Kralj Aleksandar I“
Dragica Radišić, direktorka OŠ „Kralj Aleksandar I“

– Svaki poklon sa radošću prihvatamo i veoma smo zahvalni, očekujemo da će ova lepa saradnja iz prethodne tri godine biti nastavljena tokom sledećeg perioda, jer naši učenici dobijaju na poklon knjige od Opštine kada se upišu u prvi i nagrađeni učenici koji završe osmi razred i to je već tradicija.– istakla je Radišić.

U OŠ „Kralj Aleksandar I,“ zadovoljni su brojem upisanih prvaka ove školske godine. Takođe, škola ima sve uslove za izvođenje nastave i prijatan boravak u ovoj obrazovnoj ustanovi, kada su u pitanju najmlađi učenici škole, a u planu je izgradna nove multifunkcionalne sale koja će u svom sadržaju obuhvatiti širok spektar dečjih aktivnosti.

– S obzirom da se 99 prvaka upisalo u našu školu, prezadovoljni smo- rekla je Radišić, dodavši – imamo lepe uslove za boravak učenika od 1 do 4. razreda, a najavila bih da će ti uslovi biti još bolji. Objekat u školskom dvorištu se već s jeseni ruši, tako da će osim prostora za decu sa smetnjama u razvoju iproduženi boravak, i ovi naši đačići dobiti lep prostor, multifunkcionalnu salu koja će im služiti za igranje, okupljanje sekcije, a posebno za časove fizičkog vaspitanja.

Uz dobre knjige najlakše se uči, a kada su tu učiteljica i školski drugari, učenje je pesma.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *