Prva Skupština Lokalne akcione grupe (LAG) grada Čačka i opštine Gornji Milanovac

Lokalna akciona grupa je lider pristup fondovima Evropske unije koji će biti na raspolaganju stanovništvu Čačka i Gornjeg Milanovca, odnosno žiteljima ruralnih krajeva koji se bave poljoprivredom. Neophodno je prepoznati ciljeve, odnosno prioritete u selima koja su pokrivena teritorijalno ovim partnerstvom.

Čačak i Gornji Milanovac osim što se  graniče teritorijalno, imaju zajedničke ciljeve po pitanju poljoprivrede ali i interes za određene infrastrukturne projekte koji bi u narednom periodu doprineli boljem razvoju – izjavila je Milka Nedeljković, predsednik UO LAG-a ČA GM i dodala – Lokalna akciona grupa čini partnerstvo javnog, privatnog i nevladinog sektora gde se po lider pristupu tačno zna koliko članova mora biti iz kog sektora.

Sve što članovi Laga trenutno rade ima za cilj da se izradi startegija koja će biti osnova za pravljenje projekata i njhovo sprovođenje u lokalnim zajednicama.

Bez obzira što postoji podela međuopštinskom granicom između Čačka i Gornjeg Milanovca, problemi su vrlo slični – kaže Nedeljko Radulović, menadžer LAG-a ČA GM i naglašava  da je  pred Lag-om  veliki posao jer će Ministarstvo poljoprivrede do kraja godine raspisati konkurse za Lagove koji budu najbolje gotirina, a Čačak-Gornji Milanovac trenutno se nalaze na visokom mestu, među 22 udruženja ovog tipa koliko ih postoji u Srbiji.

Opširnije o ovom događaju pogledajte u našim informativnim emisijama u 18:30h, 20:00h i 22:00h.

Moravički portal / M. M. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *