Protiv virusa korona do sada vakcinisano 3.300 Čačana, suta se otvaraju punktovi u mesnim zajednicama Ljubić kej i Ključ

Vakcinacija protiv Kovida-19 na području Moravičkog okruga je tek počela i trajaće par meseci zbog čega je potrebno strpljenje, poručili su članovi Radnog tima za borbu protiv korona virusa na području grada Čačka.

Do sada je Fajzerovu i kinesku vakcinu primilo ukupno 3.300 građana Čačka, a imunizovano je više lica koja nisu imala zakazani termin od onih koji su se prijavili preko e-uprave ili kol centra.

Najavljeno je i otvaranje nova dva punkta za vakcinaciju osim Plave hale i Doma kulture.

Dr Aleksandar Pajović
Dr Aleksandar Pajović

„Sutra bi trebalo da otvorimo punkt u MZ Ljubić kej i u MZ Kljč, u Balkanskoj ulici. Tu će raditi po jedan tim, jedna ekipa i tu ćemo najverovatnije pregledati i vakcinisati i one građane koji dođu u Dom kulture ili u Plavu halu, a koji nisu zakazani, to će biti prostor za njih“, izjavio je direktor Doma zdravlja u Čačku Dr Aleksandar Pajović.

Direktor zavoda za javno zdravlje, Dr Aksentije Tošić izjavio je da je   prema oceni Instituta “Batut” odziv na imunizaciju u Moravičkom okrugu u odnosu na broj stanovnika među najboljima u državi.

Dr Aksentije Tošić, vd direktor ZZJZ
Dr Aksentije Tošić, vd direktor ZZJZ

„Moramo biti zahvalni Kini koja nam je poslala milion doza vakcina, zbog čega imamo mogućnost da vakcinišemo svakoga ko želi, i u narednom periodu imaćemo i te kako benefite u tom pravcu, jer će to sigurno dovesti do smanjenja broja novoobolelih, a samim timi i smanjenja broja osoba koje zahtevaju hospitalizaciju, a znamo da hospitalizacija povlači rizik od najgorih ishoda“, zaključio je Dr Tošić.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.