Proglašeno vanredno stanje u 9 mesnih zajednica

Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac obišao je većinu ugorženih područja gde su gotovo sva rečna korita ispunjena i prepunjena. Najviše štete naneto je poljoprivrednim usevima. Najteža situacija je na delu Brusničke mesne zajednice u  Mlakovcu, Brđanima, Beršićima, Gornjim  Branetićima, u Loznju, Banjanima, Ozremu, Ugrinovcima i Zagrađu.

-Nakon uvida u stanje na terenu, Štab za vanredne situacije proglasio je vanredno stanje u devet mesnih zajednica, mobilisane su ekipe i pokušaće da što pre otklone štetu nastalu na putnoj infrastrukturi  i na mostovima –rekao je za GM PRESS  Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Prema Dimitrijevićevim rečima, formirana je komisija za procenu štete koja će odmah kada se voda povuče, izvršiti procenu. Nakon toga,  Štab za vanredne situacije pokušaće da uz pomoć  Republike  i Opštinske uprave da se pruži pomoć ugorženom stanovništvu jer je šteta na poljoprivrednim usevima ogromna i veliki broj poljoprivrednih proizvođača ostao je gotovo bez ovogodišnjih useva.

Opširniji izveštaj pogledajte u nasim Centralnim informativnim emisijama u 18.30, 20.00, 22.00 i tačno u ponoć.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *