Privrednici poštuju preventivne mere, učestvuju u donacijama, a pomoć stiže i iz Norveške

U Gornjem Milanovcu, nema novoobolelih od virusa korona trenutno ih je 5, broj lica u samoizolaciji povećan za 2 i sada ih je 260. Jedno lice je prekršilo policijski čas, vozeći u alkoholisanom stanju, odmah je privedeno i danas će biti izvedeno pred nadležne organe – rekao je danas na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, komandant Štaba.

Danas u 13 sati na snagu će stupiti policijski čas koji će trajati do ponedeljka ujutru, do 5 sati. Zbog toga je redukovano radno vreme svih maloprodajnih objekata, tako da će od ponedeljka do petka raditi od 7-16 sati, subotom će za građane starije od 65 godina  od 04-07 a za ostale građane od 8-12 sati. Nedelja je neradan dan. Rad logističkih centara i snabdevanje trgovinskih objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanja lica I potrebne radne naloge za zaposlena lica.

Želim da se zahvalim svim privrednim subjektima koji svaki dan u sve većem broju se priključuju našim apelima i svojim donacijama pokušavaju da ublaže posledice vanredne situacije. Moram da istaknem da su nam se javili i naši prijatelji iz pobratimskih gradova, posebno iz Norveške koji žele da upute donacije opštini Gornji Milanovac i ovim putem želim da se zahvalim Slobodanu Božoviću organizatoru srpskog festivala svetske muzike “Serbia world music festival” u Gornjem Milanovcu koji nas je kontaktirao da pošaljemo namenske račune na koje mogu da se uplate donacije iz Norveške. Uvek su bili tu kad nam je bilo najteže, tako je i sada. Hvala im u ime opštine i svih Milanovčana – naglasio je Kovačević.

Komandant štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac pohvalio je direktore milanovačkih kompanija i preduzeća koji su predhodnih dana potvrdili da  preduzimaju sve mere zaštite na radu, a posebno tokom trajanja vanredne situacije.

Moram da ih pohvalim, jer se sve vreme uz konsultacije i sa opštinskim Štabom za vanredne situacije i sa direktorima Doma zdravlja i Opšte bolnice, trude da preventivne mere unaprede, da smanje nivo rizika na minimum. Proces proizvodnje obavlja se nesmetano, redukovani su pogoni koji nisu neophodni za proizvodnju u ovim uslovima. Privedni subjekti su vrlo revnosni, poštuju sve procedure za dezinfekciju i spoljnih i unutrašnjih objekata, nabavili su dovoljne količine zaštitne opreme i baš zbog toga je naše žarište i dalje na niskom nivou i ja se nadam da će zahvaljujući svim merama koje preduzima i opština Gornji Milanovac tako ostati i u narednom periodu – kaže Dejan Kovačević.

Kovačević je još jednom apelovao na  sve sugrađane da poštuju sve mere koje je donela struka, Vlada Republike Srbije, opštinski organi, i istakao da su naredne dve nedelje jako važne, a da je peta nedelja, kako kažu epidemiolozi, najznačajnija i zbog toga je produžen policijski čas. On je pozvao sve građane da budu odgovorni kako bi se izbegla najrestriktivnija mera, a to je zabrana kretanja 24 sata, naglasivši da jedino ako nemamo neposredni kontakt i ako smo socijalno distancirani, možemo pobediti virus.

U toku trajanja policijskog časa, svi građani koji imaju dvorišta mogu da izađu napolje, ali isključivo lica koja žive u tim stambenim jedinicama, bez okupljanja većeg broja ljudi. Preporuka je svakako da se ostane u kući.

U toku jučerašnjeg dana smo zaštitinim trakama obeležili sva mesta gde su javna okupljanja, park, dečja igrališta, klupe na gradskom Trgu, kako se građani ne bi okupljali jer nama je cilj da ostanemo zdravi – zaključio je Kovačević.

Moravički portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *