Pripremni proces drugačiji u odnosu na predhodne godine

U skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, škole u Srbiji obavile su anketiranje roditelja po pitanju organizacije nastave na samom početku školske godine. Anketa je pokazala da veliki broj dece želi da nastavu pohađa u školi, što je slučaj i sa OŠ “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu, gde se, prema rečima direktorke Dragane Nikitović, 98 % roditelja izjasnilo za ovu opciju.

„Mali procenat onih koji su se opredelili za onlajn nastavu, uglavnom navodi određene zdravstvene probleme zbog kojih se svrstava u rizičnu grupu, kada je mogućnost zaraze virusom Kovid 10 u pitanju. U svakom slučaju, nastava će se organizovati u dve smene i sva odeljenja osim prvog razreda biće podeljena u dve grupe koje neće biti veće od 15 učenika“ – objasnila je Dragana Nikitović

Inače, organizicija nastave, kao i pripremni proces za početak školske 2020/21 izgledali su potpuno drugačije u odnosu na sve prethodne godine. OŠ „Momčilo Nastasijević“, u skladu sa situacijom, priprema se i za mogućnost uvođenja onlajn nastave u punom obimu, ukoliko se za tim pojavi potreba.

„Sutra će biti obuka u školi za onlajn platformu na kojoj ćemo raditi, a onda ćemo početkom septembra izvršiti i edukaciju učenika. Ukoliko bude potrebno vršićemo i edukaciju roditelja za onlajn nastavu, kako bismo svi bili spremni ukolikobi zbog naglog povećanja broja zaraženih ponovo došlo do prekida nastave“ – rekla je Dragana Nikitović.

OŠ “Momčilo Nastasijević” preduzeće sve neophodne mere zaštite i ispoštovati sve preporuke kada je u pitanju dezinfekcija prostora škole, a nastavnici i đaci će biti u obavezi da tokom nastave nose maske ili vizire. Časovi će biti skraćeni i trajaće 30 minuta. Direktorka škole, Dragana Nikitović, poželela je svim đacima uspešan polazak u školu 1. septembra, a prvake i petake očekuju već 31. avgusta, kada će doći da se upoznaju sa školom, svojim učiteljima i razrednim starešinama.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.