Priprema za asfaltiranje puta u Kamenici

U toku su radovi na asfaltiranju jedne deonice nekategorisanog puta u MZ Kamenica , selu Družetići , dok se  druga deonica priprema za asfaltiranje koje je predviđeno u subotu . U pitanju je  put od seoske crkve do groblja, a radove izvodi  firma „Ar Gradnja“ iz Beograda.

Prema rečima Miroslava Aleksića, poslovođe u “AR Gradnji“ u toku je priprema terena za postavljanje asfalta.

Miroslav Aleksić, poslovođa u “AR Gradnji“
Miroslav Aleksić, poslovođa u “AR Gradnji“

-Ovo je poslednja deonica u ovoj turi koju smo imali da odradimo – rekao je Aleksić za GM PRESS i dodao –u pitanju je deonica dužine oko 560m , širine 2,5 kolovoza i bankine 2x po 25cm. U toku dana izvršena je priprema terena i postavljanje asfaltnog sloja, a završetak radova planira se sutra.

Ugovorenim radovima predvidjena je izrada kanala i propusta na mestima definisanim na terenu,postavljanje odgovarajucih cevi u propuste, kao i ugradnja donjeg i gornjeg nosećeg sloja tampona u ukupnoj debljini 25 cm, radi ojačanja kolovozne konstrukcije koja se asfaltira slojem asfalta BNHS 16 debljine 5 cm.

Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 3.231.150,00 dinara.

Prema utvrđenoj dinamici, nastavlja se rehabilitacija nekategorisanih puteva na seoskom području. Ukupno ugovorenih je šest  a vrednost ugovorenih radova je oko12 miliona dinara.

Opširnije o ovome pogledajte i informativnim emisijama na GM Pressu u ponedeljak u 18:30, 20:00 i 22:00 sata i tačno u ponoć.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.