Preminula još tri kovid pacijenta u čačanskoj bolnici

Od posledica virusa korona u čačanskoj bolnici u protekla 24 sata preminula su još tri pacijenta, saopštio je danas Radni tim za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada.

“Nadležne službe su saopštile da je bilo tri smrtna ishoda. Preminuli su J.P. ženskog pola, (1948), dva muškarca, B.S. (1975) i S.D. (1942)”, navodi se u saopštenju.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Čačku smešteno 136 pacijenata inficiranih koronavirusom ili sa simptomima te bolesti.

“U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 136 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 26 pacijenata, a 8 pacijenata je priključeno na respiratore”, dodaje se u saopštenju Radnog tima.

U ustanove tercijalne zdravstvene zaštite transportovana su dva pacijenta, a do sada je izvršeno 89 pregleda.

Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je šest pacijenata.

I dalje se apeluje na hronične bolesnike da se zbog velikog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

Podseća se da svi građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu mogu da se jave u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.