Preminula još četiri kovid pacijenta u Čačku, pada broj prvih pregleda

U protekla 24 sata na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku preminula su četiri pacijenta, tri iz Čačka i jedan iz Ivanjice, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice  trenutno se leči 196 pacijenta, pet manje nego juče. Bilo je  sedam novih prijema i dva otpusta, dva prevoda na klinike u Beogradu i jedan u stacionar u Ivanjicu.

U repsiratornom centru se nalazi 14 najtežih bolesnika od kojih je pet priključeno na repsirator.

U danu za nama, u kovid ambulantama Opšte bolnice i Doma zdravlja obavljeno je ukupno 500 pregleda od kojih 180 prvih, 97 prvih pregleda u ambulantama Doma zdravlja i 83 prvih pregleda u prijemno trijažnoj ambulanti bolnice. 

„Trenutna epidemiološka situacija u gradu Čačku je nešto povoljnija nego prethodnih dana. Opada broj prvih pregleda, što je dobro, ali nema opuštanja“, istakao je Todorović.

U privremenoj kovid bolnici u Plavoj hali u ovom trenutku se nalazi 30 pacijenata.

„Grad Čačak je uspeo da obezbedi još 50 boca sa kiseonikom uz naravno svu opremu koja je neophodna, tako da imamo sada 138 poptuno pripremljenih postelja u Plavoj hali i zaista nam ona puno znači u ovom trenutku“, naveo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

U izolaciji na teritoriji grada Čačka trenutno se nalazi 621 lice sa potvrđenim simptomima kovid infekcije.

„On što nas raduje jeste da imamo dovoljno testova i PCR i antigenskih. Smanjuje se broj testiranja naših sugrađana na sopstveni zahtev ili onih koji imaju simptome Kovida-19, iz dana u dan. Videćemo kakvi efekti nas očekuju posle najveće srpske slave Svetog Nikole“, zaključio je Todorović.

Todorović je potvrdio da je rukovodilac privremene kovid bolnice u Plavoj hali Dr Slobodan Blagojević pozitivan na virus korona i da se nalazi na lečenju  u bolnici,  kao i šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na području grada Čačka Dr Mihailo  Luković koji je u izolaciji.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.