Pregršt medalja mladih karatista KK “Milanovac“ na turniru u Čačku

Karate klub „Milanovac“ nastavlja da niže uspehe na početku ove 2020.godine. Posle uspešnih nastupa u Aranđelovcu i Valjevu, ove subote su nastupili u Čačku, na tradicionalnom memorijalnom karate turniru „Kup Mladosti“ koji se svake godine održava u čast jednog od pionira karate veštine u našoj zemlji – legendarnog Zorana Petrovića.

Oko 500 karatista iz 70 klubova koji pripadaju regionu uže Srbije uzelo je učešće na turniru u Čačku. Mladi Milanovčani su učestvovali sa svoja 23 predstavnika i nadmetali se u više različitih kategorija, što u borbama, što u kata nastupima i ostvarili rezulatate koji su za divljenje, najblaže rečeno. Osvojili su neverovatne 22 medalje!!! Čak 11 je bilo najsjajnijeg odličja, 6 srebrnih i 5 bronzanih!

KK „Milanovac“ / Foto: Moravički Portal

Na najviši stepenik pobedničkog postolja popeli su se sledeći takmičari:

-Ružica Petrović u čak dve kategorije

-Ana Zarić, Petar Petrović, Nemanja Milinković, Veljko Damljanović, Mihailo Simović, David Pavlović i kata tim poletarki u nastupima u katama

-Veljko Damljanović i Mihailo Simović u borbama

Srebrne medalje osvojili su: Aleksandar Simović i Andrija Tešić u katama, kao i Miloš Dabižljević, Bogdan Strugarević, David Pavlović i tim pionira u borbama, dok su bronze pripale: Milošu Dabižljeviću, Pavlu Kovačeviću, Petru Banoviću, Jelisaveti Ponjavić i Nikoli Ljujiću.

Đorđe Petrović, trener KK „Milanovac“ / Foto: Moravički Portal

Ono što treba istaći je da je ovaj nastup mladih polaznika KK „Milanovac“ pokazao da se u njihovom klubu zaista predano i temeljno radi, da se posvećuje puna pažnja svakom detetu, da trener Petrović zaista ulaže veliki trud i da dobri rezultati prosto dolaze kao nagrada za sve to.

Naredne nedelje ih čeka vrlo bitno prvenstvo regiona, a obzirom na do sada ostvarene rezultate na turnirima u 2020.godini, nije nerealno očekivati još jedan jako uspešan nastup!

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *