Predstave Gradskog pozorišta u Čačku ponovo na repertoaru od 7. oktobra

Gradsko pozorište Čačak u oktobru ponovo otvara vrata za svoje gledaoce i započinje novu pozorišnu sezonu. Usled epidemije virusa Kovid 19 od marta se nisu igrale predstave u našoj produkciji.

“Prva predstava koja će se naći na oktobarskom repertoaru je „Ostrvo“ i igraće se 7.10.2020. godine. Ujedno ovim igranjem se obeležava i važan jubilej druga godišnjica od izvođenja prve predstave Pozorišta „Triptih o radnicima“ čime je ova ustanova počela sa radom. Roman „Ostrvo“ napisan je pre više od četrdeset godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obraćuje bezvremenske teme, preispitivanje ljudske duše. Meša Selimović u romanu Ostrvo kroz dvoje protagonista Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, uspeva vrlo vešto, svedenim sredstvima, da obradi pitanja: ličnih granica, otuđenosti, slobode, smisla postojanja, ljubavi, odnosa prema bližnjima…., kaže direktor Gradskog pozorišta Bratislav Janković.

Predstava „Životinjska farma“ imaće dva izvođenja 17. i 24. oktobra. Životinjska farma jedno je od sto najznačanjih književnih dela ikada napisanih i najčitanija Orvelova knjiga uz „1984“.

“Istorija ljudske civilizacije može da se posmatra kroz prizmu odnosa tlačitelja i potlačenih. Kroz epohe, odnos je uglavnom bio isti: mala grupa ljudi vlada nad većinom i sve besramnije počinje da grabi za sebe dok većina prećutno odobrava”, navodi Janković.

Tokom predstave obavezno je nošenje maski, a pre predstave dezinfekcija ruku kako bi se poštovale preporučene epidemiološke mere i kako bi se predstave izvodile. Broj mesta je smanjen i na vreme uzmite vaše karte. Sva tri igranja izvode se u velikoj sali Gradske biblioteke Vladislav Petković Dis sa početkom u 20 časova.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na info pultu Biblioteke svakog radnog dana.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Gradsko pozorište Čačak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *