Praznične liturgije i paljenje Badnjaka

Povodom Božićnih praznika, tradicionalno će biti upriličena Bogosluženja i paljenje Badnjaka u crkvi Svete Trojice i Svetog Nikole u Staroj čaršiji u Gornjem Milanovcu.

U crkvi Svete Trojice paljenje Badnjaka najavljeno je danas za 17 sati, a ovaj čin biće upotpunjen vatrometom, dok će u crkvi Svetog Nikole u Brusnici, Staroj čaršiji, nakon večernje službe koja počinje u 16.30 časova uslediti paljenje Badnjaka.

U crkvi Svete Trojice tačno u ponoć biće održana prva ponoćna liturgija, a u 8 sati ujutru, na Božić, druga liturgija, dok je u 16 sati predviđena večernja služba. Na Sabor Presvete Bogorodice, 8.januara, liturgija će biti u 8, a večernje u 16 sati. Naredni dan, 9. januara, na praznik posvećen Svetom Stefanu, liturgija će biti u 6 ujutru, a večernje u 16 sati.

U crkvi Svetog Nikole u Staroj čaršiji, večeras, tačno u ponoć, biće takođe održana ponoćna liturgija. Drugi dan Božića,8. januara, na Sabor Presevete Bogorodice,sveta liturgija počeće u 8.30, a 9. januara, na dan Svetog arhiđakona Stefana od 7-8.30 biće blagosiljanje i lomljenje kolača, a Sveta liturgija počeće u 8 sati i 30 minuta.

Moravicki.rs / Foto: wikipedia.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *