Povratak u uobičajeni trenažni proces mladih karatista KK „Milanovac”

Kako za većinu sportova, tako i za karate, vanredno stanje je došlo baš u nezgodnom momentu.

Trenažni procesi su bili u punom jeku obzirom da su takmičenja polako ulazila u onaj najbitniji deo, ali protiv više sile se nije moglo. To je primoralo sve klubove da iznađu svoje načine kako da održe formu na najvišem mogućem nivou i spremno dočekaju kraj pandemije i povratak uobičajenim aktivnostima.

“Bili smo izuzetno disciplinovani. Kao pravi šampioni našli smo odmah načine kako da nastavimo sa održavanjem forme. Mi karatisti imamo neki određeni benefit gde možemo da iskoristimo omanji prostor I te neke kućne uslove za treniranje. Nije to naravno stopostotan trenažni process, ali opet sasvim dovoljan da se forma zadrži na zadovoljavajućem nivou. Usput smo koritili aplikacije zum i viber kako bi održavali komunikaciju i savetovanja. Sada kada se vanredno stanje okončalo, počelo smo polako sa okupljanjima I lagano krenuli sa grupnim treninzima”, kazao je trener KK “Milanovac”, g. Đorđe Petrović.

Đorđe Petrović, karate klub Milanovac
Đorđe Petrović, karate klub Milanovac / Foto: Moravički Portal

Već na prvim treninzima na ponovnom okupljanju mladih karatista KK „Milanovac“ mogla se primetiti ogromna doza želje, volje i elana, što je naravno ohrabrilo i samog trenera Petrovića i ulilo mu veliku nadu u brz povratak u jak trenažni ritam i potpunu spremnost za nadolazeća takmičenja.

“Mi smo jedva čekali da se okupimo. Prosto, navikli smo da funkcionišemo kao jedna porodica i ovo okupljanje nam je svima izmamilo osmeh na lice. Pred sam kraj vanrednog stanja, mi smo organizovali jedno naše interno nadmetanje kako bi naše takmičare dodatno motivisali za nastavak normalnog trenažnog procesa. Kako bi ih nagradili za trud za vreme vanrednog stanja, održali smo prvomajski “Korona kup” i dodelili im diplome za jako složene zadatke koje su svi ponaosob dobili da odrade”, objasnio nam je trener Petrović.

Što se tiče planova za nastavak sezone i sama takmičenja, još uvek nije najjasnije poznato u kom će se smeru to odvijati. Po rečima trenera Petrovića, tek će se u narednih nekoliko dana znati nešto preciznije, ali on očekuje da će mesec septembar biti mesec punog povratka u takmičarske vode:

“Baš ovih dana bi trebalo da imamo neki sastanak sa čelnicima karate saveza Srbije na kome bi trebalo da se donesu neke odluke na osonovu kojih će se preciznije znati kojim putem će ići nastavak takmičarske sezone za karatiste. Sami čelnici saveza se svojski trude da pre svega usklade calendar domaćih nadmetanja sa onim na svetskom nivou i ja se nadam da će već u septembru početi sa održavanjem takmičenja.”

Nama ostaje samo da podržimo trenera Petrovića i njegove mlade polaznike da istraju u svojim namerama i spremno dočekaju nastavak takmičarske sezone, a da će oni znati da nam to uzvrate žetvom medalja i trofeja, kao i do sada uostalom, u to baš niko ne sumnja.

Moravički Portal / Ognjen Vranić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *