Povećan broj pregleda u Prijemnoj ambulanti

U predhodna 24 sata potrvđena su tri nova slučaja zaražena virusom Covid 19.

Danas će biti doneta odluka o njihovom smeštaju – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije i dodaje da bi otac, kao vojno lice trebalo da bude smešten u  „Merkur“ u Vrnjačkoj banji, a deca u pratnji majke u neku tercijalnu ustanovu. Nova tri slučaja su očekivana, jer su članovi iste porodice, baš zbog toga, čim je jedan član potvrđen testiraju se i ostali. Roditelji oca dece su testirani, brisevi su negativni, ali će preventivno biti opet testirani.

Juče je bio nešto veći obim posla u Prijemnoj ambulanti. Pregledano je 19 pacijenata, odrađeno je 11 labaratorija, 10 snimaka pluća, uzeto 13 briseva i jedan dodatni bris zbog odlaska na operativni zahvat u Beograd.

– Epidemiološka situacija u Gornjem Milanovcu je pod kontrolom, prepoznali smo sve rizike i ogradili puteve daljeg širenja infekcije – kaže dr Čivović. On je istakao da je u seoskim područijima dosta ljudi sa strane, da se međusobno intenzivno druže bez zaštitnih sredstava, posebno u „gornjim“ selima, Lozanj, Beršići, Ozrem, gde je do sada zbog neodgovornog ponašanja bilo dosta problema. Apelujem na sve sugrađane da budu odgovorni, današnje ponašanje daće rezultate za nekih deset dana – zaključio je Čivović.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

– U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu situacija je stabilna – rekao je dr Pradrag Šutić i dodao da je u ovom trenutku smešteno  pacijenata zaraženih Covidom 19, od kojih je jedno lice dobilo negativan rezultat kontrolnog centra i danas će biti otpušteno u kućnu izolaciju.

GM Press / Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *