Potvrđena još četiri slučaja infekcije virusom korona u Čačku

Na području Moravičkog okruga juče je registrovano još sedam novozaraženih pacijenata, četiri iz Čačka, dva iz Gornjeg Milanovca i jedan iz Ivanjice, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona u Čačku.

“Jučerašnji dan je bio malo življi, tek da nas podseti da virus nije završio svoj posao i da još uvek radi”, ocenio je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

Korona virus sada je potvrđen kod ukupno 145 osoba u Moravičkom okrugu, 88 iz Čačka, 49 iz Gornjeg Milanovca, pet iz Lučana i tri iz Ivanjice.

U staračkim domovima nije bilo problema.

U Kovid ambulantama u Čačku juče je pregledano šest osoba sa povišenom temperaturom, a u privremenoj bolnici „plava hala“ u Atenici bilo je 17 pozitivnih lica na korona virus.

Prema izveštajima Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, na teritoriji Čačka je 14 izlečenih od Kovida-19,  a u Gornjem Milanovcu 16. Policijska uprava je izvestila da je u samoizolaciji 67 lica i da su svi poštovali propisanu meru.

Civilna zaštita je distribuirala volonterskim centrima 3.465 paketa. Volonteri su tokom jučerašnjeg dana podelili 1.331 paket građanima čije su penzije do 15.000 dinara.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *