Potreba za proširenjem kadra u milanovačkoj bolnici

U Opštoj bolnici Gornji Milanovac očekuje se odluka o promeni kadrovskog plana, kako bi se omogućilo zapošljavanje određenog broja medicinskog osoblja neophodnog za normalan rad i funkcionisanje svih odeljenja.

dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac
dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac

„U odnosu na neke normative, tu smo mi ispod predviđenog broja medicinskog osoblja po određenim službama. Problem je i starosna struktura osoblja, jer nije odgovarajuća za organizaciju rada u dvadesetčetvoročasovnim okvirima, tako da nije baš zavidna situacija što se tiče medicinskog kadra“ – rekao je dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Opšta bolnica je dobila odobrenje o prijemu novog osoblja, potpisano od strane Ministra zdravlja, dr Lončara, odnosno, komisije Ministarstva zdravlja, međutim, prema rečima dr Šutića, to trenutno znači samo da će izvesnom broju medicinskih radnika umesto sadašnjih ugovora na određeno vreme sada biti ponuđeni ugovori na neodređeno vreme, a proširenje kadra koje podrazumeva  angažovanje 10 novih medicinskih sestara koje je odobreno ovom odlukom, dogodiće se tek nakon što bude usvojena promena kadrovskog plana za bolnice u Srbiji.

„To će onda značiti da će fond moći da aplikuje, odnosno, da uvaži ta radna mesta i da isplaćuje primanja tim ljudima, što bi nas približilo nekim normativima koji važe za našu bolnicu. Na terenu trenutno nije takvo stanje, nismo blizu tih normativa, tako da ako prođe to proširenje kadrovskog plana bićemo u daleko boljoj situaciji“  – objasnio je dr Šutić.

Podsećamo, trenutno je 6 medicinskih radnika Opšte bolnice Gornji Milanovac potvrđeno pozitivno na virus Kovid 19, a za jednog se još uvek očekuju rezultati testa. Svih 7 medicinskih radnika nalazi se na kućnom lečenju, u izolaciji, i svi imaju lakšu kliničku sliku.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.