Potpisana dva ugovora: Naučno-tehnološki park Čačak otvara vrata novim kompanijama

Obeležavanje nedelje Dana Grada završili smo na najlepši mogući način potpisivanjem dva ugovora za kupovinu i opremanje nekadašnjih pogona Cera za potrebe Naučno-tehnološkog parka Čačak.

Ukupna vrednost investicije NTP Čačak finansira Vlada Republike Srbije sa 330 miliona dinara. Odlukom Vlade Srbije, našem gradu odobreno je 270 miliona dinara za kupovinu nekadašnjeg pogona Cera, i to 5.733 metara kvadratnih objekta i 7.000 metara kvadratnih zemljišta, dok će za opremanje biti utrošeno 60 miliona dinara.

Kupovinom ovog objekta, Naučno-tehnološki park Čačak obezbediće svim novim kompanijama prostor za rad.

Potpisani su dva ugovora. Prvi ugovor je u ime Republike Srbije potpisao Jovan Vorkapić, Direktor Republičke Direkcije za imovinu kojim je pribavljen objekat i zemljište nekadašnjeg Cera, a za potrebe NTP Čačak. Drugi ugovor smo potpisali sa pomoćnikom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sašom Lazovićem za nabavku opreme za NTP. To za grad znači nova radna mesta, nove tehnologije i mogućnost mladim ljudima da ostanu u Čačku, Srbiji, da rade, da dolaze do novih saznanja. Na ovaj način pružamo mladima podršku da krenu u biznis, i da kroz inovaciona znanja doprinose razvoju lokalne sredine i Srbije.

Ono što je najvažnije, otvorićemo vrata za sve mlade kompanije, nove firme, ali i one iskusne koji su spremne da podele svoja iskustva i znanja sa onima koji počinju da rade. Postajemo regionalni NTP i tu smo da pružimo podršku i okolnim opštinama.

Takođe, u toku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju zgrade za potrebe NTP-a na lokaciji nekadašnjeg Tehnosa. Izrada projektne dokumentacije finansira se iz fondova Evropske unije.

moravicki.rs / Foto: FB Милун Тодоровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *