Ponovo zastoj u obradi rezultata

Rezultati koje smo do sada dobili odnose se na briseve predate do 28. Aprila, tako da ponovo imamo mali zastoj u stizanju nalaza.

Zavod za javno zdravlje Čačak, zajedno sa nama radi na tome da neka druga labaratorija, umesto Kraljeva, preuzima briseve naših sugrađana i da imamo ažurnije podatke – rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije. 

Najavljeno je da labaratorija uskoro biti promenjena i da će sa područja Moravičkog okruga na dnevnom nivou biti obrađivano oko 100 briseva , što je više nego dovoljno – naglasio je dr Čivović.

I dalje stoji apel da sugrađani koriste lična zaštitna sredstva i vode računa o socijalnim kontaktima.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu

Trenutno na odeljenjima milanovačke Opšte bolnice, predviđenim za zaražene Covidom nalazi se 9 pacijenata- kaže dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije.

Sinoć su stigli rezultati za troje pacijenata, dva su kontrolna od njih je jedan negativan a jedan pozitivan. Treće uzorkovano lice je pacijent sa drugog odeljenja – dodao je dr Šutić.

U ovom trenutku bilans obolelih od Covida 19 u Gornjem Milanovcu je:

 Četiri preminula lica i  20 izlečenih. U Kliničkom centru u Kragujevcu smešteno je 6 pacijenata, 8 u „Plavoj hali“ u Čačku, jedno lice je u „Merkuru“ u Vrnjačkoj banji, jedno na „Banjici“ u Beogradu i osam lica sa današnjim otpustom biće smešteno uOpštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *