Ponovo rade bazeni za kupanje u Čačku

Posle nepovoljnih vremenskih prilika, gradski bazeni u Čačku od petka ponovo rade.  Poseta je znatno manja nego ranijih godina zbog epidemije virusa korona, kažu u Sportskom centru „Mladost“.

Navode  da će poštovati preporuke Radnog tima za praćenje širenja Kovida -19, ali ističu da za sada nema ograničenja.

Doba koronavirusa znatno je smanjilo posetu gradskim bazenima pa je proteklog vikenda zabeleženo oko hiljadu kupača, što je za tri do četiri hiljade manje u odnosu na prošlu godinu.

Na rashlađivanje i dobru zabavu uglavnom dolaze mlađi Čačani koji smatraju da hlor štiti od zaraze Kovidom-19.

“Za sada nemamo nikakva ograničenja. Pratimo iz sata u sat promene i preporuke. Radni tim će doneti odluku što se tiče rada gradskih bazena. Za sada je preoruka da voda u bazenima poseduje hlor koji ne može loše uticati na posetioce”, izjavio je direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Na bazenima su preduzete sve mere zaštite od virusa korona.

Gradski bazeni, Čačak

Gradski bazeni u Čačku nalaze se u kompleksu SC Mladost na desnoj obali Zapadne Morave i nedavni visok vodostaj te reke poplavio je deo bazena namenjen za najmlađe posetioce. To je osim korone, još jedan razlog manje posete.

Radno vreme je svakog dana od 8.30 do 20 časova, a brčkalište za decu stradalo u poplavi trebalo bi da bude otvoreno sledeće nedelje.

Cena ulaznice nije menjana od 2010. godine i iznosi 150 dinara.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.