Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac za najugroženije stanovnike Čačka

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera organizovana je distribucija paketa pomoći za najugroženije stanovnike Čačka.

Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

„Početkom meseca započeli smo podelu paketa za korisnike u sedam gradova Srbije – u Somboru, Leskovcu, Beogradu, Subotici, Čačku, Nišu, i Prokuplju. Podelu pomoći realizujemo sa 58 lokalnih partnera – lokalnim institucijama, Crvenim krstom, udruženjima građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći.  Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu – Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ukupno 836 paketa biće podeljeno u Čačku u saradnji sa školom „1. novembar“, Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, Udruženjem slepih i slabovidih, Udruženjem građana LARIS, Društvom paraplegičara Čačak, Udruženjem distrofičara, Kolom srpskih sestara, Udruženjem za cerebralnu paralizu, Udruženjem gluvih i gluvonemih Čačak, Udruženjem osoba obolelih od malignih bolesti

„Danas smo dobili humanitarnu pomoć od fondacije Ana i Vlade Divac, koja ima za cilj ublažavanje posledica krize izazvane pandemijom Kovida 19. Paketi koji se sastoje od kućne hemije i prehrambenih proizvoda biće uručeni članovima našeg udruženja. Ovi paketi su veliki znak pažnje, da neko misli na osobe sa invaliditetom“, izjavio je povodom dodele pomoći Vladan Petković, predsednik Udruženja paraplegičara Čačak, sa 50 aktivnih članova.

Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra, a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *