Podela kesa za selekciju otpada u akciji JKP

Smatrajući delom svoje društvene odgovornosti, JKP Gornji Milanovac godinama radi na selektivnom odlaganju i prikupljanju otpada.  U cilju očuvanja i čistoće prirodnog  okruženja, vazduha, voda, šuma i reka, ovo javno preduzeće  je intezivnije krenulo u kampanju, kako bi svojim sugrađanima ukazalo na značaj razvrstavnja otpada i uključivanje u ovu akciju. 

Individualnim domaćinstvima daju se plave i žute kese, a stanari stambenih zgrada za ovu namenu imaju predviđene kontejnere. Danas su akviziteri JKP sa svojom maskotom- Ljubicom  posetili porodicu Ostojić  u ulici 17. Nou divizije i porodicu Žižović iz ulice Proleterskih brigada i uručili im besplatne kese za selekciju otpada.

– Ove godine nailazimo na pozitivne reakcije, građana, a kao i obično, u akciju smo uključili i decu koja uče kako da pravilno selektuju otpad i tako vode računa o svojoj okolini. – rekao je za GM PRESS Aleksandar Alempijević, inkasant JKP Gornji Milanovac, dodavši da  se nada da će ovim izlascima na teren JKP povećati svest građana kada je u pitanju razdvajanje otpada.

Vaspitavanje i učenje  da se prema svojoj okolini odnose odgovorno  veoma je važno za generacije koje dolaze. Kroz ovu kampanju i najmlađi Milanovčani uče o selekciji otpada. U vrtiću, predškolskom i školi upoznaju se sa odlaganjem i selektovanjem komunalnog otpada, a posebno papira i PET ambalaže. Porodica Ostojić vodi računa o selekciji i svojoj okolini.

– Naša ulica je jedna od najmanjih, ali sa najvećim brojem dece i kod nas su deca glavni sakupljači otpada, oni selektuju PET ambalažu, karton i ostalo; kod nas se ova akcija sprovodi redovno. – rekao je Marko Ostojić, stanovnik ulice 17. Nou divizije koga je danas posetio JKP.

Kada su u pitanju ekologija i briga o okolini, uvek treba početi od svog dvorišta. Porodica Žižović jedna je od odgovornih čuvara zelenila, retkih vrsta drveća i autentičnog bunara u svom vrtu.

– Kao stari sugrađanin odavno se bavim održavanjem svog dvorišta, a i unuke sam naučio gde da pakuju i odvajaju otpad– kaže Slaviša Žižović, žitelj ulice Proleterskih brigada.

Podela kesa za selekciju otpada koju sprovodi JKP Gornji Milanovac traje čitave nedelje, a sugrađani se mole da čuvaju svoju okolinu, jer cvrkut ptica i hlad drveća nemaju cenu.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *