Početak priprema FK “Takovo“

Gotovo dvomesečna pauza za FK „Takovo“ je završena. Juče je održan skup uprave kluba, stručnog štaba i samih fudbalera, gde su se definisali ciljevi i planovi, prvo za pripremni period, a potom i za ono najbitnije, a to je nastavak takmičenja u okviru Srpske lige grupa Zapad. Odmah potom obavljena je provera fizičke spremnosti igrača, kako starosedeoca, tako i novajlija, da bi se već za vikend moglo krenuti u ozbiljan pripremni rad.

„Danas smo se okupili ovde, posle pauze od dva meseca da počnemo da se pripremamo za drugi deo sezone. Organizovali smo se poprilično dobro u ovom prelaznom roku. Doveli smo nekoliko igrača koji će sigurno doprineti kvalitetu naše igre. Za sada su tu Marinković, Tekijaški i Ilić, kao i dva mladja igrača koja su stigla iz Metalca. Očekujemo dolazak još jednog fudbalera do kraja prelaznog roka, mada sam ja sasvim zadovoljan i sa dosadašnjim kadrom koji je osvežen i u kom sada imam veću konkurenciju koja će sama po sebi doprineti i poboljšanju kvaliteta celog tima“, zadovoljno je zvučao strateg FK „Takovo“, gospodin Zoran Vesović.

Trener Zoran Vesović, Foto: GM PESS

Same pripreme će pored kondicionog dela, zatim rada na taktici i tehnici, sadržati i čak devet prijateljskih utakmica koje će pružati uvid treneru do koje mere su igrači prihvatili njegove savete i metode rada, odnosno da li će biti potpuno spremni za mečeve koji ih očekuju na proleće. A tada ih čeka pregršt duela sa rivalima sličnog kvaliteta, rivalima od kojih ih trenutno na tabeli deli svega par bodova.

“Ovaj drugi deo tabele je vrlo ujednačen, gledajući kvalitete rivala. Od jedanaeste pozicije, na kojoj se mi nalazimo, pa sve do poslednje osamnaeste ako posmatramo, mi smo tu trenutno kao najbolji, ali to nam ništa ne garantuje. Vrlo je mala razlika, veliki broj ekipa ispada iz ove lige, tako da ćemo imati ozbiljno takmičenje, mada ja kao trener, volim izazov ozbiljnog takmičenja”, trener Vesović nam je objasnio koliko ozbiljan izazov čeka njega i njegove igrače.

Zagrevanje, Foto: GM PRESS

Ono što je svima jasno, to je da je ova sadašnja uprava FK „Takovo“ veoma agilna, dosta širih vidika, nego li neke predjašnje, sa dalekosežnijim pogledom u budućnost, o čemu svedoče i reči trenera Vesovića:

“Obzirom da je FK “Takovo” punih dvanaest godina igrao u zonskom stepenu takmičenja, mi u ovom momentu, pre svega, želimo da stabilizujemo klub kako bi postao ozbiljan srpskoligaš. Razgovarao sam sa predsednikom Simićem i celokupnom upravom, ljudi žele da se potrude da organizuju ovaj klub kako bi postao oličenje istrajnosti, da se sačeka da stignu igrači iz lične omladinske škole, koja je bila dugo godina zapostavljena ovde, pa da se proba napraviti još neki iskorak u budućnosti”

Nama ostaje samo da im poželimo, prvo da uspešno okončaju ovu sezonu, a potom i da nastave svoj put ka napretku popločan brojnim trijumfima.

Ognjen Vranić / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *