Početak priprema FK „Metalac“

Zimska pauza za fudbalere i stručni štab FK „Metalac“ je okončana. Posle odmora koji je trajao nešto više od mesec i po dana, danas je obavljena prozivka igrača, testiranja i odradjen prvi lakši trening.

Bojan Leontijević, sportski direktor FK „Metalac“

„Do drugog februara ćemo trenirati ovde, a potom se odlazi u Crnu Goru na bazični deo. Pre svega vam želim da budete zdravi i da vas mimoidju povrede. Nadam se da će to biti na nekom minimumu kao što je i do sada bilo. Svima nama skupa želim dosta sreće i nemam nikakvu dilemu da ćemo se u maju ovde svi zajedno radovati timskom uspehu“, bile su ohrabrujuće reči sportskog direktora FK „Metalac“, gdina Bojana Leontijevića.

Što se tiče igračkog kadra, izvršeno je par promena. Nekoliko fudbalera je napustilo plavobeli tabor, a angažovano je pet novajlija od kojih se očekuje da svojim kvalitetom doprinesu poboljašanju nekih segmenata same igre.

Aleksandar Stanković

„I ove polusezone je bilo odlazaka. Bilo je igrača koju su malo duže tu, kod kojih je došlo do neke vrste zasićenja i koji su otišli, ali smo takodje i doveli nekoliko igrača za koje smo smatrali da će doneti boljitak u igri, a koji su pak praćeni u nekom periodu i čije mogućnosti su nam dobro poznate. Tu pre svega mislim na iskusnog golmana Puletića, koji je čitavu prošlu sezonu bio prvi golman Mačve, gde je branio standardno i bio jedan od bolje ocenjenih golmana u Super ligi. Potom na Popovića, koga sam trenirao lično u Napretku iz Kruševca, a igrao je u prethodnom periodu standardno za Dinamo iz Vranja. To su neka pojačanja koja imaju ime i od kojih se očekuje da od starta prave razliku. Takodje, doveli smo dva momka iz trećeg ranga takmičenja, koje smo isto tako pratili. Tu mislim na Vančagovića iz Borče koji je bio prošle godine po završetku prvenstva ovde sa nama. Odradio je par treninga i odigrao jednu utakmicu i stekli smo utisak da ima potencijal da može da konkuriše za mesto levog beka koje je ostalo upražnjeno. Drugi je Vićentijević iz Budućnosti iz Valjeva koji je u prethodnim godinama igrao u Smederevu, znači ima iskustva u ovom rangu takmičenja. Za sada jesam zadovoljan igračkim kadrom, a može se očekivati možda još jedan angažman do kraja prelaznog roka“, precizan je bio šef struke plavobelih gdin Aleksandar Stanković.

Sam tok priprema će imati tri faze, odnosno sastojaće se iz tri dela na različitim lokacijama, sa više pripremnih mečeva, što nam je pojasnio trener Stanković:

„Kao što ste videli, danas smo krenuli. Ovde u Milanovcu ćemo biti do drugog narednog meseca. Potom se selimo u Crnu Goru, gde ostajemo 14 dana. Od 16. ćemo ponovo biti ovde i tempirati formu za kraj februara, kada startuje prvenstvo. Što se tiče pripremnih utakmica i tog nekog plana, u ovom prvom delu ćemo imati dve kontrolne u Milanovcu. Prvo ćemo se sastati sa Takovom, a potom Borcem iz Čačka. Potom slede 4 prijateljska meča u Crnoj Gori. Prvo sa njihovim šampionom, ekipom Budućnosti iz Podgorice, zatim Rudarom iz Pljevalja, pa timom Grblja iz Radanovića i na kraju sa ekipom Bokelja. Po povratku u Milanovac, igrači će dobiti dva dana slobodno, a zatim ćemo još imati duel sa Radničkim iz Obrenovca ovde i kao generalnu probu dvoboj sa Novim Pazarom.“

Ono što na kraju treba istaći, a u čemu su složni svi u klubu, to je da je cilj potpuno jasan, a on se ne razlikuje ni najmanje od onog koji je postavljen još u avgustu na samom startu prvenstva. Samo plasman u najviši rang srpskog fudbala će podrazumevati uspeh. Sve ispod toga će se smatrati neuspehom, o kome niko ne želi ni da razmišlja ovoga momenta.

Ognjen Vranić / moravaicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *