Počelo uređenje pešačke staze na Gradskom groblju u Gornjem Milanovcu

U cilju uređenja gradskog groblja, ali i reagujući na molbe građana, JKP Gornji Milanovac započelo je sanaciju pešačke staze od kapele, kroz stari deo, do Novog groblja. Radove vredne dva miliona dinara izvodi preduzeće AR Gradnja Beograd.

uredjenje groblja 2 (1)
Foto: GM Press

Ova pešačka staza je veoma frekventna deonica, ali se nalazi u vrlo lošem stanju. Ona zvanično nikada nije bila pravljena, već su je građani sami, prilikom izrade opsega, gradili deo po deo i kao takva, puna je neravnina i rupa, koje prouzrokuju nezgode građanima koji tuda prolaze.

ivan lazic, direktor jkp gornji miolanovac (1)
Ivan Lazić, Foto: GM Press

„Radi se o stazi dugoj oko 120 metara, koja spaja stari sa novim delom groblja. Jako je bitno da ovu stazu uradimo, zato što ona omogućava nesmetano funkcionisanje i održavanje samog groblja. Bitno je da napomenem da smo mi ušli u izvođenje radova ove staze i radićemo njenu elektrifikaciju. Dakle, ova staza će biti osvetljena, a njen završni sloj biće behaton. Nadamo se da će biti korisnija nego ova postojeća“, naglašava direktor JKP Gornji Milanovac, Ivan Lazić.

uredjenje groblja (1)
Foto: GM Press

Biće postavljene nove behaton kocke kao završna podloga, potom podzemni elektro–energetski kabl koji će napajati novu rasvetu i razvodne ormare i pet novih stubova sa reflektorima.

„Ovom prilikom želim da se izvinim sugrađanima zbog ovih radova, jer je funkcionisanje groblja i same pešačke staze otežano u ovim usovima. Zamolio bih građane za strpljenje“, dodaje Lazić.

Vrednost ove investicije je oko dva miliona dinara, koju finansira JKP Gornji Milanovac iz spostvenih izvora, a radove izvodi preduzeće AR Gradnja d.o.o. Beograd.

Nada Dželebdžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *