Počelo prikupljanje potpisa za liste SNS-a u Čačku

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Čačku uveliko traju pripreme pred lokalne i republičke izbore koji su danas i zvanično raspisani. Gradski odbor danas je zvanično počeo sa prikupljanjem potpisa.

U Gradskom odboru Srpske napredne stanke u Čačku mesecima unazad traju pripreme za predstojeće izbore. U cilju što boljih izbornih rezultata na prikupljanju potpisa za obe liste angažovani su brojni članovi stranke i simpatizeri. Prikupljanje potpisa vršiće se na nekoliko punkova u gradu, ali i u prostorijama stranke.

Aleksandar Maksimović, zamenik šefa Izbornog štaba SNS-a u Čačku

Za nekoliko sati u Čačku počinje prikupljanje potpisa. Ja se nadam da ćemo mi u rekordnom roku da  prikupimo potreban broj potpisa za podnošenje obe liste i pretpostavljam da zauzmemo redni broj „1“ i na lokalnoj i na republičkoj listi. Iz ranijih iskustava znamo da je to veoma bitna stvar i da ima uticaja na izborni rezultat. Kvota za podršku republičkoj listi biće  500 potpisa a za lokalnu listu biće potrebno sakupiti 2.250 obzirom da imamo 75 odborničkih mesta u gradskoj Skupštini. Ove brojke ćemo, kao i uvek premašiti, kako bi se predupredili problemi koji u ovim slučajevima nekada nastanu- rekao je Aleksandar Maksimović, zamenik šefa Izbornog štaba SNS-a u Čačku. 

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Čačku smatraju da će uspešno i bez problema prikupiti i veći brpj potpisa nego što je to izbornim zakonom predviđeno. Predlagač liste je predsednik Gradskog odbora sa svojim saradnicima. 

Gradski odbor u Čačku je dao verifikaciju izborne liste, nije bilo nikakvih problema, lista je prihvaćena. Ono što je značajno je da mi već dana skrećeno u prikupljanje potpisa. Srpska napredna stranka je takva i to je krasi u punom njenom kapacitetu, da je ona zaista ima strukturu, sistem dobro organizovanih ljudi, operativaca koji izuzetno dobro poznaju teren i koji hoće da rade, a to je najvažnije u svakoj političkoj organizaciji- izjavila je za Info24 Mirjana Đoković, član Gradskog odbora SNS-a u Čačku.

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Čačku kažu da će akcija prikupljanja potpisa za republičku i lokalnu listu trajati ddva dana. Sutra je u planu da punktovi za prikupljanje potpisa budu postavljeni u Ljubiću i Mrčajevcima. U petak planiraju predaju potpisa. 

Gordana Injac / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *