Počelo asfaltiranje puta u Lipnici

U Čačku se nastavljaju radovi na unapređenju infrastrukture na seoskom području u cilju poboljšanja kvaliteta života seoskog stanovništva. U Lipnici je započeto asfaltiranje glavne seoske saobraćajnice, koja decenijama nije doživela ozbiljniju rekonstrukciju.

Radovi, Lipnica

Radovi na asfaltiranju glavne seoske saobraćajnice ka centru ovog sela, počev od spomenika krajputaša na starom putu Čačak – Kraljevo, se izvode u dužini od oko 2.5 kilometara.

Radovanović, meštanin Lipnice

„U delu puta koji se sada asfaltira gravitira oko 480 meštana našeg sela. Nama je ova saobraćajnica veoma važna, najpre jer je to glavni put ka centru Lipnice, a potom jer nas on povezuje sa ostalim selima u okruženju. Zahvalni smo ljudima koji su odlučili da investiraju baš u naše selo, put nam je bio preko špotreban“, rekao je novinarima Goran Radovanović, meštanin Lipnice.

Uporedo sa pripremama za novi sloj asfalta, duž puta koji se u Lipnici rekonstruiše, radi se i iskop kanala za odvod površinskih voda, koje su ranijih godina nanele oštećenja na ovoj saobraćajnici.

Milun Todorović, Lipnica

„Kreću radovi u dužini od 2.400 metara. Vrednost ove investicije je 18 miliona dinara, a investitor celog projekta je Vlada Republike Srbije. Sve drugo što bude neophodno tokom ovih radova, Grad Čačak će priskočiti u pomoć sa propustima, cevima… Ova saobraćajnica se čekala veoma dugo, a vidimo da je put neophodan domaćinima, kojih u ovom selu i te kako ima. Ovde ima proizvođača voća i povrća koji u svom posedu imaju 60, pa i 100 hektara pod raznim kulturama“, kazao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, tokom obilaska radova u Lipnici.

Rekonstrukcija glavne seoske saobraćajnice u Lipnici je od velikog značaja za ovo selo jer ih ovaj put spaja sa susednim selima Rajac i Banjica. Uređena saobraćajnica će od najveće koristi biti voćarima koji pod zasadima jabuke, kruške i ostalih voćnih kultura, u ovom kraju imaju na desetine hektara. 

Moravički Portal / Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *