Počeli radovi na gradskoj plaži u Čačku

Na plaži kod Sportskog centra „Mladost“ počeli su radovi na uređenju tog prostora, a kada budu završeni počekom leta, Čačak će imati najlepše kupalište i najlepšu oazu, izjavio je danas gradonačelnik Milun Todorović.

On je tokom obilaska radova istakao da je za ovaj posao angažovano čačansko preduzeće „Vibet“, a da je vrednost projekat 55.000.000 dinara.

„Naši projektanti, arhitekte su izašli sa predlogom rešenja, a na osnovu zahteva građana Čačka koji su kao i prethodnih godina u anketi odlučili da je ovo jedan od najvećih prioriteta“, rekao je Todorović.

Todorović je naveo da će biti uređeni kišna i fekalna kanalizacija, voda, struja.

„Gradsko zelenilo je napravilo katastar stabala i sva postojeća stabla će ostati, a biće zasađena i nova. Na kraju dolazi parterno uređenje, fontana, igralište za decu, piramida, tu su i četiri lokala koje je Grad na javnom pozivu izdao čačanskim ugostiteljima. Očekujemo da od leta imamo gradsku plažu onakvu kakvu zaslužujemo“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, u protekle skoro četiri godine u ovaj deo grada uloženo je oko 240.000.000 dinara.

„U to su uključeni radovi na atletskoj stazi, park Mladosti, šetalište na bedemu od Belvija do ulice Bate Jankovića gde se postavljaju nova rasveta i mobilijar, radimo i krak u dužini od 600 metara ka Košutnjaku“, rekao je Todorović.

Kada uredimo prostor gradske plaže, kaže on, imaćemo femomenalan sadržaj na celom prostoru Zapadne Morave.

„Ono što smo obećali jeste da se Čačak mora spustiti na svoju reku i imaćemo sadržaje od hale do Košutnjaka“, istakao je Todorović.

Todorović je podsetio na ulaganja u Gradski stadion, postavljanje veštačke trave i sistema za zalivanje, stolice, pomoćne terene, rekonstrukcuju Upravne zgrade.

„Nećemo stati na ovome, očekuje nas još jedna faza izgradnje Gradskog stadiona, ali pre svega moraju da se stvore finansijski uslovi“, zaključio je Todorović.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *