Počele sa radom dečje radionice Kulturnog centra

Početkom juna počele su sa radom dečja likovna radionica Kulturnog centra, dramska radionica i probe hora. Prema rečima Valentine Nađ, urednika dečjeg programa Kulturnog centra, ovog leta pripremaju se dve predstave: „Robin Hud“ po tekstu Branka Kockice i „Plava boja snega“ po tekstu Grigora Viteza. Kada je u pitanju likovna radionica, ona će tokom letnjeg raspusta biti organizovana u formi In Gogovih zabavnika, kao i  tematskih besplatnih radionica prema likovnim tehnikama za decu uzrasta od pet do petnaest godina.

Foto: Moravički Portal

– Što se tiče Likovne radionice, ona će biti organizovana u formi In Goghovih zabavnika i tematske, besplatne dečje radionice za decu koja se prijavile, prema likovnim tehnikama kao što su: papir maše, keramika, terakota, crtanje, slikanje – rekla je za GM PRESS Valentina Nađ, urednik dečjeg programa Kulturnog centra, dodavši da će tokom letnjeg raspusta biti oko četiri dečje radionice.

Nedavno otvoreno Bienale umetnosti minijature tema je i inspiracija narednih likovnih časova kroz radionicu in Goghov zabavnik. Šetnjom kroz izložbu minijature, deca su se upoznala sa likovnim tehnikama, materijalima skulpturom. Nakon posete izložbi, svi su imali različite ideje za svoje crteže i likovne radove, što je u umetnosti i najinteresantnije.

Valentina Nađ, urednik dečjeg programa Kulturnog centra
Valentina Nađ, urednik dečjeg programa Kulturnog centra, Foto: Moravički Portal

– Kroz radionicu In Goghov zabavnik prošetali smo kroz izložbu Bijenala umetnosti minijature, gde su deca prepoznavala šta je skulptura, od kog je materijala, razgovarali smo šta im se najviše dopada i onda smo crtali u prostoru same galerije – rekla je Valentina dodavši da će se kasnije raditi sa različitim likovnim tehnikama.

Kada je u pitanju najava dečjih događaja Kulturnog centra, 23. juna očekuje se gostovanje deci poznatog voditelja Plave ptice, Osmana Ahmeda u bašti Doma kulture. Ideja Dečjeg programa Kulturnog centra je da se sve radionice i dečje predstave i programi izvode upravo u ovoj bašti koja je mnogima ostala u sećanju na odrastanje, skriveno mesto za igranje, koncerte, horske probe i pozorišne predstave.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *