Počele pripreme za izgradnju Vizitorskog centra na Rudniku

Na inicijativu Turističke organizacije iz Gornjeg Milanovca, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave počele su pripreme za izgradnju Vizitorskog centra na Rudniku. Početak radova  planiran je za kraj aprila ove godine.

Novim kompleksom,  Rudnik će  privući više turista i dobiti šansu za bolju promociju i razvoj seoskog turizma, a samim tim i za  promovisanje gornjomilanovačke opštine. Rudnik ima sve prirodne potencijale da postane popularna destinacija. Čist planinski vazduh, netaknuta priroda pešačke staze i izletišta kao i pogled na čitavu Šumadiju dovoljan su razlog da se dođe na ovu planinu.  Osim navedenog, Rudnik je i vazdušna banja, pa se ovde diše punim plućima i jede se zdrava domaća hrana.

„Sa zadovoljstom mogu da kažem da je ovaj projekat prva grinfild investicija u turizmu u milanovačkoj opštini“, naglasio je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije u Gornjem Milanovcu.

Ovaj građevinski multifunkcionalni projekat zadovoljiće potrebe Turističke organizacije u milanovačkoj pštini a naravno, i zahteve gostiju Rudnika kao najperspektivnije turističke destinacije.

„Početak izgradnje objekta najavljen je za kraj aprila, nakon obavljene procedure javne nabavke koju raspisuje opstinska uprava, izbora izvodjača radova i sklapanja ugovora sa izvodjačima. Drago mi je da ćemo krenuti u realizaciju projekta, jer je jako bitno za Rudnik da Turistička organizacija bude prisutna, da bude u direktnom kontaktu sa gostima i da taj odnos bude interaktivan kako bismo donosili dobre odluke u budućem razvoju našeg turizma. Izgradnja vizitorskog centra pružiće šansu Rudniku kao turističkom odredištu i takodje, uticaće na ukupan razvoj turizma i privrede gornjomilanovačke opštine“, istakao je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije u Gornjem Milanovcu.

Vizitorski centar na Rudniku projektovan je kao višenamenski objekat za turističke potrebe oštine Gornji Milanovac. Komercijalni deo centra činiće velika sala za sastanke, suvenirnica, kancelarijski prostor za zaposlene u Turističkoj organizaciji i smeštajni deo koji čini pet apartmana u kategoriji 4 zvezdice.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *