Počela sadnja 1.000 stabala kanadske topole u čačanskom naselju Konjevići

Grad Čačak je zajedno sa Javnim preduzećem „Srbijašume“ i čačanskom kompanijom „PS Fashion“ započeo akciju ozelenjavanja površina sadnjom kanadskih topola u Mesnoj zajednici „Konjevići“.

“Tokom proleća zasadićemo 1.000 stabala ovog drveta, na oko 3,5 hektara površine, koju je za sadnju pripremilo naše Javno preduzeće „Gradsko zelenilo“”, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Dodao je da će akciju nastaviti još intenzivnije na jesen kada se planira, sa istim partnerima, da se oplemeni tlo koje je 2014. bilo zahvaćeno požarom i tom prilikom opustošeno.

“U Gornjoj Gorevnici i jednom delu sela Miokovci će biti zasađeno oko 15.000 stabala, koja će obogatiti zelene površine u ovim delovima našeg grada. Veliku zahvalnost dugujem JP „Srbijašume“, a posebno društveno odovornoj kompaniji „PS Fashion“, čiji vlasnici gospođa Slađana i gospodin Predrag Pantović, sa svojim zaposlenima, danas sade stabla i daju pravi primer svima koji su voljni da konkretno i aktivno pomognu svojoj lokalnoj zajednici”, zaključio je Todorović.

Foto: FB Milun Todorović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.