Počela rekonstrukcija Srednje škole „Dragačevo“ u Guči

U prvoj polovini marta počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji  Srednje škole „Dragačevo“ u Guči. Radovi se finansiraju preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i trebalo bi da budu okončani ove jeseni. U toku je prva faza radova koja podrazumeva demontažu stolarije i pripreme za dolazak ostalih građevinaca  koji će u Guči imati posla tokom čitavog leta.

„Radovi su počeli 10. marta i njihova vrednost je 275 miliona dinara. Planirano je da rekonstrukcija bude okončana krajem septembra ove godine. Bez obzira na vanredno stanje firma „Konkord vest“ koja je pobedila na tenderu je odgovorno i kvalitetno pristupila početku radova. Najpre se krenulo sa demontažom prozora, krovova, podova da bi se stvorili uslovi za naredne faze“, izjavio je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Foto: Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani

Srednja škola u Guči sagrađena je pre 45 godina i do sada nije imala nijedno ozbiljnije renoviranje. Tokom poplava, bila je plavljena u dva navrata. Rekonstrukcijom su obuhvaćeni svi objekti, počev od školske zgrade, preko fiskulturne sale do kotlarnice, koja će nakon radova koristiti biomasu kao energent. Nakon ukidanja vanrednog stanja, nastava će se organizovati na drugoj lokaciji.

„Nastava će se odvijati u prostorijama OŠ „Akademik Milinko Šušić“ u Guči, na taj način što će osnosvci pohađati jednu, a srednjoškolci drugu smenu“, kazao je  Dolović.

Radovi se izvode planiranom dinamikom uz poštovanje propisanih mera zbog pandemije korona virusa. Na gradilištu trenutno radi tridesetak ljudi.

„Demontaže i rušenja se privode kraju i stekli su se uslovi da u radove uvedemo i elektroinstalatere i gipsare, krenulo se sa izradom spuštenih plafona. Započete su i mašinske instalacije,  kao i izrada rampe i novog lifta za invalidna lica“, kaže Žarko Vitor, šef gradilišta firme „Konkord vest“.

Foto: Žarko Vitor, šef gradilišta firme „Konkord vest“

Srednja škola „Dragačevo“ u Guči broji oko 390 učenika koji se školuju na pet obrazovnih profila. Pod jednim krovom smešteni su gimnaziojalci, učenici ekonomske, mašinske i hemijske struke.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *