Počela rehabilitacija mosta u Zagrađu

Javno preduzeće za izgradnju Gornji Milanovac danas je započelo sanaciju mosta u Zagrađu, koji je oštećen prilikom nedavnih poplava koje su pogodile nekoliko područja na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Javno preduzeće za izgradnju krenulo je sa pripremama za tekuće radove na ovom mostu još pre 10 dana. Prema rečima direktora JP za izgradnju, Božidara Vučetića, most je usled obilnih padavina potonuo, a tokom pripremnih radova vraćen je u prvobitni položaj.

„Pošto nemamo svoju mehanizaciju, morali smo da angažujemo privatnu firmu „Amiga Kraljevo“ koja je došla sa svojom dizalicom i uspešno vratila most u prethodno stanje“ – rekao je Vučetić.

Sledi otkopavanje stopa na levoj i desnoj strani mosta, kako bi se izvršilo podbetoniranje sa armiranim gvožđem koje će ojačati konstrukciju mosta, kako u nekoj  narednoj poplavi ne bi došlo do sličnih problema. Radovi podrazumevaju i čišćenje korita reke, kako bi se vratila u prethodni tok, kao i rekonstrukciju bedema. Ovo je inače jedan od prioritetnih poslova Javnog preduzeća za izgradnju nakon obilnih poplava, jer je 7 domaćinstava u Zagrađu bilo odsečeno od puta i nisu mogli da pređu preko reke.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *