Počela raspodela penzija

U protekla 24 sata, u Gornjem Milanovcu nije bilo novozaraženih virusom Covid 19. Jedna osoba prekršila je meru zabrane kretanja tokom policijskog časa. Kada su u pitanju lica u samoizolaciji i lica starija od 65 godina, nije bilo povreda mere zabrane kretanja. Inače, danas je počela isplata penzija za sve penzionere sa teritorije Opštine Gornji Milanovac.

“Oni će dobiti celu martovsku penziju, uvećanu za dodatak od 4.000 dinara. Lica koja primaju penziju na kućnu adresu, penzije će im biti uručene od strane zaposlenih u Poštama Srbije uz asistenciju policije. Svi penzioneri koji penzije primaju preko banaka moći će da ovlaste lica koja će to obaviti u njihovo ime. Ovlašćenje se daje ili na propisanom obrascu banke ili u slobodnoj formi” – rekao je Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije.

Nova mera Vlade Republike Srbije koja stupa na snagu danas u 17 sati je šezdesetočasovni policijiski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutru. Kovačević je zamolio sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera, kako bi na najbolji mogući način dočekali kraj ove epidemije. Naravno, ova mera ne važi za one koji imaju odgovarajuće radne dozvole ili zdravstvene probleme zbog kojih moraju da posete neku od zdravstvenih ustanova.

“Svi koji imaju bilo kakve tegobe slobodno mogu da dođu do zdravstvene ustanove, jer svakako posle pregleda, imaće potvrdu da su bili na pregledu i neće imati nikakvih problema. Takođe, oni koji su radno angažovani u toku policijskog časa imaju posebne dozvole, kao i poljoprivredni proizvođači kojima je dozvole izdalo Ministarstvo poljoprivrede.” – objasnio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, mnogi kojima je potrebna tuđa nega i pomoć, obraćali su se ovih dana Kriznom štabu i preko Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja za njihove potrebe obezbeđene su posebne dozvole za kretanje. Dakle, negovateljima koji pomažu bolesnima i licima koja ne mogu sama da se kreću takođe su obezbeđene dozvole, tako da će oni funkcionisati regularno kao i do sada. Kol centar Kriznog štaba radi 24 sata dnevno i svi kojima je pomoć potrebna mogu da se obrate i tokom policijskog sata.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *