Počela podela dezinfekcionog sredstva građanima

Grad Čačak i Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ započeli su podelu „natrijum hipohlorita“ namenjenog za dezinfekciju u domaćinstvima. Tankovi sa dezinfekcionim sredstvom su raspoređeni na deset lokacija u gradu.

Cisterne sa natrijum hipohlorotom postavljene su u svim čačanskim naseljima. Bidoni zapremine 1.000 litara nalaze se u centru ispred Halk banke, kod fontane, kod Doma zdravlja, ispred OŠ Ratko Mitrović, na parkingu kod Hotela Morava, ispred DIS-a kod OŠ Sveti Sava, kod Vatrogasnog doma, na raskrsnici Nemanjine i Obilićeve, na Keju kod igrališta.

„Natrijum hipohlorit je veoma dobro dezinfekciono sredstvo, rastvor je već razblažen, odnosno spreman za upotrebu. Koristi se kao svako drugo sredstvo za dezinfekciju koje kupujemo u trgovinama. Najbolje je naneti ga prskalicom i pustiti da odstoji neko vreme. Nakon toga površine koje smo tretirali je potrebno obrisati na klasičan način. Mi smo na svaku posudu stavili uputstvo“, rekao je Petar Domanović, direktor JHKP „Komunalac“ Čačak.

Na svakoj od posuda postavljeno je uputstvo da se poštuju protivepidemijske mere i da se ne stvaraju gužve, jer su u Komunalcu nabavili dovoljne količine natrijum hipohlorita. Preporuka je da građani toče po dva litra ovog sredstva i da ponesu svoju ambalažu.

„Sredstva ima sasvim dovoljno i to će biti jedna od naših stalnih aktivnosti. Sve dok bude trajala situacija sa epidemijom mi ćemo obezbeđivati natrijum hipohlorit. Građane će svakog jutra čekati puni tankovi koje će naši zaposleni dopunjavati tokom policijskog časa. Nema razloga za gužve i zalihe“, tvrdi Petar Domanović.

Tokom policijskog časa svake noći na ulicama Čačka je oko 130 radnika Komunalca raspoređenih na više lokacija. Radnici gradske čistoće svakodnevno brinu o higijeni grada, u šta spada i dezinfekcija javnih i površina u blizini zdravstvenih ustanova. Svi su na svojim radnim mestima. Iako su šalteri objedinjene naplate u Čačku zatvoreni, iz Komunalca kažu da se računi mogu platiti elektronski i na šalterima pošte i banaka. U ovom trenutku to je jedan od načina da se građani oduže ovim vrednim ljudima.

Za INFO 24 iz Čačka, Gordana Injac / Foto: INFO 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *