Počela dezinfekcija objekata za kolektivno stanovanje

Javno komunalno preduzeće od početka pandemije uložilo je veliki trud da osim obavljanja svih svojih redovnih aktivnosti odrađuje i posao dezinfekcije grada i javnih površina.

Odlukom Štaba za vanredne situacije JKP Gornji Milanovac dobilo je još jedan posao a to je da na teritoriji grada dezinfikuje sve zajedničke prostorije u objektima za zajedničko stanovanje, što podrazumeva hodnike, spratove i liftove – kaže Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac i dodaje – danas smo započeli taj posao a imajući u vidu  da je u pitanju 200 objekata, planiramo da u narednih deset dana sve završimo.

Ivan Lazić direktor JKP / Foto: Moravički Portal

Od juče su sa radom počele sve pijace na području opštine a ekipe JKP imaju obavezu da vode računa o higijeni svake od njih.

Svakodnevno radimo na dezinfekciji tih prostora i ovom prilikom molim sve zakupce da koriste zaštitna sredstva i da poštuju propisanu udaljenost – istakao je Lazić.

JKP Gornji Milanovac i u vanrednom stanju obezbeđuje redovno vodnabdevanje, redovnu isporuku toplotne energije, organizovanje rada gradskog groblja ali i odvoženje smeća. Na sebe je preuzelo i dezinfekciju glavnih saobraćajnica, Doma zdravlja, Opšte bolnice.

Od početka vanrednog stanja  rad službi JKP Gornji Milanovac je redukovan ali blagajna ovog preduzeća nije prestajala sa radom. Ipak, stepen naplate umanjen je za posto u ovom periodu,  što će takođe otežati rad ovog preduzeća – zaključio je Lazić.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *