Peti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka

Peti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka održan je 16. marta u 08,00 časova. Svi članovi Radnog tima prisustvovali su sastanku, osim dr Miroslava Sretenovića, direktora Opšte bolnice, koji je službeno odsutan.

U skladu sa novonastalom odlukom o vanrednom stanju Radni tim je sagledao položaj svih merodavnih službi kao i njihove međusobne relacije, a čiji je cilj da se sinhrono odvijaju delatnosti u pravcu suzbijanja epidemije.

Epidemiološka situacija na današnji dan je takva da nije bio ni jedan novoregistrovani slučaj. Imajući u vidu da je prisustvo virusa na ovoj teritoriji verifikovano, od sada pa u buduće neće se raditi ekstenzivno istraživanje prisustva korona virusa u brisu kod građana na koje se sumnja da ga imaju, već će se to testiranje raditi samo u strogo određenim slučajevima.

Ubuduće procena porasta broja obolelih će se raditi kao i za sve druge akutne respiratorne bolesti (grip…).

Tokom prethodnog dana u Opštoj bolnici u Čačku nije bilo ni jednog bolesnika koji se leči pod sumnjom na prisustvo korona virusa, a jedno mlađe lice je na opservaciji.

Zavod za javno zdravlje i dalje preduzima čitav niz aktivnosti na suzbijanju i širenju korona virusa, a u tom cilju je zbog pojave infekcije u Službi mikrobiologije istu  na određeno vreme zatvorio, i sav materijal će se narednih dana slati na obradu u Zavod za javno zdravlje Kraljevo. 

Inspekcijske službe su prethodnog dana preduzele čitav niz aktivnosti u skladu sa Uredbom o vanrednom stanju.

Podsećamo građane na telefone u Zavodu za javno zdravlje na koje mogu dobiti sve potrebne informacije o korona virusu:

032/325 – 019 , -032/310 – 365 ,              064/863 – 88 – 00  ,064/863 – 88 – 02

Rukovodilac Radnog tima

Dr Mihailo Luković 

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *