Peta ,,pametna’’ tabla stigla u OŠ ,,Desanka Maksimović’’

Peta po redu pametna tabla stigla je u osnovnu školu ,,Desanka Maksimović’’. Prateći savremene trendove i digitalizaciju, koja je sad sve aktuelnija, direktorka IV osnovne škole Emina Đurić, kaže da su potrebu za interaktivnim tablama uvideli i pre četiri godine. Tada su, zahvaljujući sponzorima i donatorima, odnosno gornjomilanovačkim privrednicima, kupili prvu pametnu tablu.

,,Inicijativa da se kupi peta pametna tabla krenula je od učiteljica i roditelja I1 i IVodeljenja, gde su učestvovali i roditelji koji su novčano pomogli njenu kupovinu. To je peta pametna tabla u ovoj školi koju koristimo i nastavićemo u tom trendu i dalje da se osavremenjujemo i digitalizujemo’’, rekla je Emina Đurić.

Direktorka Emina Đurić
Direktorka Emina Đurić

Prema njenim rečima, deca su vrlo zadovoljna, a nastavnici redovno koriste interaktivne table, jer su shvatili da je to sve veća potreba u nastavi, pa se samim tim sve više i koriste na časovima.

Učenik osmog razreda Luka Stepić demonstrirao je na koji način sve može da se koristi ova tabla i rekao da ona umnogome doprinosi boljem usvajanju gradiva iz većine predmeta.

,,Ona nam vizuelno predstavlja, na primer, neki eksperiment iz hemije, tako na najlakši način učimo nešto. Možemo da pogledamo neki film iz istorije koji će nam detaljnije prikazati događaje koji su se odigrali u nekom periodu, kao i raditi sve zadatke iz matematike, fizike, i tako dalje. Možemo da koristimo i internet, odnosno da uđemo na pretraživače i nađemo neku informaciju, ili zajedno rešimo nedoumicu uz pomoć ove table’’, istakao je Luka.

Učenik Luka Stepić
Učenik Luka Stepić

Dve pametne table, od ukupno pet, IV osnovna škola dobila je preko konkursa Ministarstva pravde. Novac koji je opredeljen od oportuniteta dodeljen je školi, a uz pomoć njega opremljena su dva kabineta, gde su, osim pametnih tabli, dobili i kompletan nameštaj.

Kristina Ponjavić / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *