Pedeset osoba u samoizolaciji, i dalje bez povećanja broja obolelih

U Gornji Milanovac je tokom jučerašnjeg dana stiglo 30 lica sa područja van naše zemlje, koji su doputovali iz obasti zaraženih virusom korona. Svi su u samoizolaciji, čime je broj osoba koje su doputovale u naš grad tokom predhodnih dana, a na ovaj način im je ograničeno kretanje, uvećan na 50. Među izolovanim licima nalazi se i petočlana porodica koja je bila u kontaktu sa zaraženima iz Čačka.

Novih slučajeva zaraženih virusom, na sreću nema, a 1 osoba kod koje je utvrđeno prisustvo COVIDA 19 je u stabilnom zdravstvenom stanju, rečeno je na Konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac. Ovom prilikom, Dejan Kovačević, komandant Štaba još je jednom je apelovao na starije od 65 godina da poštuju propisane mere zaštite i ne izlaze iz svojih domova. Kovačević je naglasio da volontera iz ima dovoljno i da će svima kojima je potrebno pomoć biti pružena. Tokom jučerašnjeg dana bilo je na stotine poziva od koji su neki bili i informativni, pozivi su upućeni kako Opštinskoj upravi, tako i Crvenom  krstu i Niveus timu a svako ko je zatražio pomoć, bilo da je u pitanju dostavljanje namirnica ili lekova, pomoć je i dobio.

Apel je upućen i svim licama koja dolaze u Gornji Milanovac iz zaraženih područja da poštuju samoizolaciju, jer će na taj način zaštiti sve oko sebe ali i sprečiti širenje zaraze. Mere oderđene samoizolacije će se strogo kontrolisati, a ako se utrvrdi nepoštovanje osobe će biti smeštene u karantin.

Inače, policijski čas, odnosno mera zabrane kretanja od 20 sati do 05 ujutru u Gornjem Milanovcu je ispoštovana, osim od strane jednog lica koje je čak 2 puta dobilo opomenu, nakon čega su ga pripadnici Policije odvezli kući uz krivičnu prijavu.

Od danas je u Gornjem Milanovcu  na snazi odluka da trgovinski i ugostiteljski objekti rade do 19 sati, kako bi svi zaposleni mogli da stignu kući do 20 sati. Od ove odluke su izuzeti oni koji su u obavezi da rade drugu i treću smenu a njima će poslodavci obezbediti potrebne dozvole za radnike koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije zahvalio se medicinskom osoblju, svim timovima za podršku starim licima, vojsci i policiji što predano rade svoj posao i naglasio da su oni ti na koje ćemo se oslanjati u narednom periodu.

Javno komunalno preduzeće nastavlja sa svojim aktivnostima održavanja javnih površina u gradu ali i prostora ispred stambenih jedinica objekata za kolektivno stanovanje. Upravnici zgrada nabavili su dezobarijere koje ekipe JKP-a natapaju dezinfekcionim sredstvima u cilju prevencije širenja zaraze.

Opširniji izveštaj sa KZN Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac možete pogledati u našim informativnim emisija u 16,17,18,18.30,20 i 22 sata.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *