Ovčar Banja bez posetilaca za 1. maj

U Ovčar Banji, u kojoj Čačani tradicionalno uz roštilj i druženje obeležavaju Međunarodni praznik rada, ove godine nije bilo posetilaca. Zbog pandmije korona virusa i mera zaštite, koje su na snazi do subote u 5 ujutru, Čačani su ostali u svojim domovima.

Goran Nikolić, Turistička organizacija Čačka

„Ovaj 1. maj je malo neobičan u odnosu na ranije godine, da nije vanredne situacije, danas bi ovde bio veliki broj izletnika i Ovčar Banja bi bila puna ljudi, ljubitelja prirode. Evidentno je da građani poštuju mere zabrane kretanja i danas dežurna služba Turističke organizacije Čačka može da konstatuje da u Banji nema posetilaca. Inače, kada policijski čas nije na snazi veliki broj ljudi dolazi u Banju i to vreme koristi za šetnju ili izlazak na Kablar ili Ovčar“, izjavio je za INFO 24 Goran Nikolić, iz Turističke organizacije Čačka.

Ovčar Banja, šetalište bez šetača

Netaknuti dragulj prirode u podnožjima Ovčara i Kablara, meštani Ovčar Banje u maju ne pamte bez posetilaca.

Nenad Stojković, sportski trener

„Ne sećam se da je Ovčar Banja bila ovako prazna, bez posetilaca. Svake godine, za 1. maj u Banji bude i više od 1.000 ljudi. Uživaju u prirodi, lepotama Banje, Kablara, jezera…Uglavnom su dolazili gosti iz Beograda, Subotice, Novog Sada… Dolazili su i stranci iz Amerike, Francuske, Velike Britanije, Holandije, bude među njima i diplomata“, kaže Nenad Stojković, sportski trener, meštanin Ovčar Banje, javnosti poznat kao ronilac koji je iz jezera Međuvršje spasao brojne ljude.

Ovčar Banja

Međunarodni praznik rada u celom svetu se  obeležava u znak sećanja na dan kada su 1886. godine radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za bolje uslove rada i osmočasovno radno vreme. U Srbiji se ovaj praznik obeležava od 1945. godine.

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *