Osim jednog potvrđenog slučaja, kod još jednog lica postoji sumnja da je zaraženo virusom

U Gornjem Milanovcu je jedno lice obolelo od korona virusa i nalazi se  u kućnoj samoizolaciji, jedno za koje se sumnja da je zaraženo virusom, smešteno je na Infektivnu kliniku u Čačku, dok je pedeset dvoje u samoizolaciji, rečeno je danas na konferenciji za novinare opštinskog Štaba za vanredne situacije. Zabeleženo je jedno narušavanje policijskog časa, lice se kretalo motornim vozilom u alkoholisanom stanju. Jedno lice je zatečeno u nepoštovanju samoizolacije I smešteno je u kućni pritvor. Sedam lica starijih od 65 godina nije ispoštovalo zabranu kretanja i uz krivičnu prijavu vraćeni su u svoje domove.

Prema izveštaju Centra za Socijalni rad 64 lica je na evidenciji najugroženijih, od čega 20 lica u gradu a 44 na seoskom području i već danas i sutra će im u organizaciji Crvenog krsta biti isporučeni paketi pomoći.

Danas u toku dana počinje evidencija penzionera koji imaju manja primanja od 30.000 i sa trgovinskim preduzećem “Proleter” biće im pripremljeni osnovni paketi namirnica I isporučeni na kućnu adresu.

Ono što je novina, od danas će pripadnici vojske, Garnizonog mesta u Gornjem Milanovcu preuzeti obezbeđenje Opšte bolnice i to je u skladu sa normama koje je propisala Vlada. Iako su posete zabranje Opšta bolnica nema fizičko tehničko obezbeđenje ,a građani koji imaju nekoga u Bolnici svakodnevno pokušavaju da dođu u posetu. Pošto je neophodno da sprečimo ulazak virusa u Bolnicu, neophodno je obezbediti obezbeđenje – istakao je Kovačević.

Od 12 sati biće ukinut međugradski saobraćaj u dogovoru sa “Autoprevozom”  iz Čačka.

JKP je izvršilo juče dezinfekciju najprometnijih saobraćajnica u gradu, pored aktivnosti koje svakodnevno radi u krugu Bolnice, Doma zdravlja,i  u zgradama u kolektivnom stanovanju.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *