Opštinsko takmičenje u streljaštvu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola

Posle dosta opštinskih školskih takmičenja u kojima je lopta bila glavni rekvizit, došao je red i na streljačke discipline. Savez za školski sport i organizaciju takmičenja „Igrom do zdravlja“ u četvrtak je održao to nadmetanje u streljani streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“, a nastupilo je pedesetak školaraca što iz osnovnih, što iz srednjih škola opštine Gornji Milanovac.

„Ove godine učestvuju četiri različite kategorije takmičara: pioniri, pionirke, omladinci i omladinke. Ukupno će biti oko pedesetak strelaca. Jedino što nam trenutno stvara problem je ova novonastala situacija usled pojave ovog virusa, pa smo morali da preduzmemo neke mere predostrožnosti zbog toga što će ovo biti skup velikog broja dece,  pa će u streljani biti prisutni samo oni takmičari koji imaju trenutan nastup“, kazao je Vladimir Radonjić, generalni sekretar saveza za školski sport „Igrom do zdravlja“ Gornji Milanovac. 

Kod osnovaca pionira trijumfovao je Stefan Agović ispred Luke Đinića i Bogdana Marjanovića, dok je kod pionirki najbolja bila Una Minić. Iza nje su se plasirale Mia Simić i Anđelija Stevanović. Što se ekipnog nadmetanja osnovnih škola tiče, kod dečaka je najbolja bila OŠ „Kralj Aleksandar I“, dok je u konkurenciji devojčica trijumf odnela OŠ „Momčilo Nastasijević“.

Inače, samu selekciju takmičara na pomenutom nadmetanju obavio je mahom streljački trener u SD „Dragan Jevtić Škepo“ gdin Dejan Bajkić, što nam je potvrdio i generalni sekretar saveza za školski sport „Igrom do zdravlja“ Gornji Milanovac, gdin Vladimir Radonjić:

„Selekciju takmičara prvenstveno radi  streljački trener Dejan Bajkić, ali naravno ukoliko u određenoj školi nema onih koji se bave ili treniraju streljaštvo, nastavnici mogu sami selektivno da odaberu neke svoje učenike i povedu ih na takmičenje.“

U nadmetanju srednjoškolaca, kod omladinaca je najbolji bio David Milivojević, ispred Dimitrija Drinjakovića i  Miloša Stevanovića, a kod omladinki Anđela Stevanović ispred Emilije Ponjavić i Ane Jovanović. Ekipno su trijumfovale, TŠ „Jovan Žujović“ i Gimnazija „Takovski ustanak“, kod dečaka, odnosno devojaka, respektivno.

Nakon ovog takmičenja, pobednici, kako u individualnim nadmetanjima, tako i u ekipnim, izborili su učešće na regionalnom takmičenju koje će se održati kasnije tokom proleća.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *