Opštinski štab za vanredne situacije održao Konferenciju za novinare

Opštinski štab za vanredne situacije organizovao je danas u 12 sati Konferenciju za novinare, u Svečanoj Sali zgrade Okružnog načelstva. Građanima su se tom prilikom obratili predsednik Opštine Gornji Milanovac i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević, direktor  Doma zdravlja, dr Aleksandar Čivović i direktor Opšte bolnice, dr Predrag Šutić.

Povodom jučerašnje posete državnog sekretara Berislava Vekića Gornjem Milanovcu, predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da su Vlada Republike Srbije I Ministarstvo zdravlja odlučili da Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu postane NE KOVID bolnica.

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu neće više primati pacijente pozitivne na Kovid 19, a svi pacijenti koji su sada smešteni na grudnom odeljenju biće u toku današnjeg dana prebačeni u Opštu bolnicu u Čačku koja je kompletno pretvorena u KOVID bolnicu. Sa druge strane, svi pacijenti iz Moravičkog okruga koji nisu obobleli od Kovida 19 lečiće se u milanovačkoj opštoj bolnici, saopšteno je na Konferenciji za novinare.

Prema poslednjim podacima u Gornjem Milanovcu 25 lica zaraženo je virusom Kovid 19. U Kovid ambulanti Doma zdravlja dnevno se u proseku obavi oko 70 pregleda. Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović govorio je na današnjoj konferenciji o tome na koji način će se tretirati pozitivni pacijenti, s obzirom da će biti upućivani u Opštu bolnicu u Čačku. Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine i dalje je stabilna i pod kontrolom.

Detaljniji izveštaj sa Konferencije pogledajte u Centralno informativnoj emisiji Dan.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: GM PRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.