Opština Lučani primljena je u članstvo MOSI

Danas je u Novoj Varoši održana sednica Skupštine MOSI – Međuopštinske omladinske sportske igre.

Opština Lučani, primljena je u članstvo MOSI, koje imaju do sada 39 članica – opština sa teritorije Republika Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Našu opštinu predstavljali su Miloš Jovičić, zamenik Predsednika opštine Lučani i Miroslav Bogićević, predsednik Sportskog saveza opštine Lučani.

„Lučani su danas postali, zvanično 40 član porodice MOSI.

Početkom jula svake godine održavaju se MOSI igre, na kojima učestvuje oko 3 000 sportista, uglavnom mlađih kategorija u oko 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Rukovodstvo Opštine Lučani je zajedno sa Sportskim savezom opštine, pokrenulo inicijativu i uputilo zahtev za prijem naše Opštine u članstvo MOSI-ja, smatrajući da je članstvo u jednoj ovakvoj porodici značajno za lokalnu zajednicu, kako zbog promocije same opštine, njenih potencijala, tako i zbog mogućnosti širenja saradnje među opštinama na drugim poljima. Naš zahtev na današnjoj Skupštini delegati su jednoglasno podržali,“ izjavio je Miloš Jovičić, zamenik Predsednika opštine Lučani.

Takođe, zahvalio se svim delegatima Skupštine MOSI na prijemu u članstvo. Istakao je da je obaveza svih lokalnih samouprava da promovišu sport na najlepši mogući način i da je ovo prilika da se učvrste stara prijateljstva, steknu nova, ali i da je ovo samo početak duge i uspešne saradnje.

Prvu priliku da pokaže svoje sportsko umeće Opština Lučani će imati 2020. godine na 57. MOSI igrama čiji će domaćin biti Opština Nova Varoš.

Radio D / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *