Opšta bolnica dobila novo sanitetsko vozilo

Posle 22 godine Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu proširila je svoj vozni park novim sanitetskim vozilom. Zahvaljujući novčanoj donaciji kompanije Tetrapak, kupljeno je novo vozilo sa kompletnom opremom što će svakakoolakšsti rad lekara i medicinskog osoblja, kada je u pitanju transport vitalno ugroženih pacijenata.

dr Predrag Šutić, vd direktor Opšte bolnice
dr Predrag Šutić, vd direktor Opšte bolnice, Foto: Moravički Portal

– Ovim putem bih se zahvalio kompaniji Tetra-pak koja je tokom pandemije korona virusa Opštoj bolnici donirala 50 000 evra –rekao je za GM PRESS dr Predrag Šutić, vd direktor Opšte bolnice i dodao – od novca smo kupili novo sanitetsko vozilo, tako da posle toliko godina imamo novo vozilo sa adekvatnom opremom za transport najtežih bolesnika na tercijalni nivo, odnosno u KC Kragujevac ili KC Beograd.

Opšta bolnica raspolaže sa četiri saniteta –tipa kombi  i jednim vozilom-automobil sanitet. Kako su vozila stara i neka se više ne mogu registrovati, ova donacija stigla je u pravom trenutku, a prema rečima doktora Pradraga Šutića, uskoro se očekuje nabavka još jednog vozila za sanitetske svrhe.

– Konkurisali smo kod Ministarstva pravde po principu oprtuninteta, odnosno manatnih kazni – naglasio je dr Šutić i dodao – Ministarstvo pravde organizuje nabavku raznorazne opreme za javni sektor, tako da smo uspeli da dobijemo novac za još jedno sanitetsko vozilo, što je značajni napredak u odnosu na prethodni period.

Smatrajući da je to deo njene društvene odgovornosti, kompanija Tetrapak je tokom pandemije virusa COVID-19,  globalno donirala 10 miliona evra, od toga u Srbiji 100 000 evra.

Jovan Gligorijević, direktor kompanije Tetrapak
Jovan Gligorijević, direktor kompanije Tetrapak, Foto: Moravički Portal

– Najveću sumu u vrednosti od 50 000 evra je dobila Opšta bolnica, zatim Crveni krst 35 000 evra, Dom zdravlja 10 000 evra i Opština Gornji Milanovac, 5000 evra , za pripremu paketa za najugroženije sugrađane. –rekao je Jovan Gligorijević, direktor kompanije Tetrapak i dodao: drugi deo naše društvene odgovornosti, naše kompanije , s obzirom da se bavimo proizvodnjom pakovanja za tečnu hranu, ogleda se u tome što smo uspeli da potpuno održimo lanac snabdevanja tokom vanrednog stanja, tako da su svi naši građani kako na teritoriji Republike Srbije, tako u regionu bili snabdeveni osnovnim životnim namirnicama.

Ovom značajnom donacijom kompanija Tetra-pak je pokazala koliko je društvena odgovorna i koliko brine o svojim sugrađanima i tokom trajanja vanrednog stanja. Predsednik Opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, istakao je značaj i društvenu odgovornost  koju je pokazala kompanija Tetrapak, kao i sve milanovačke firme tokom pandemije  Covida 19.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, Foto: Moravički Portal

– Tokom vanrednog stanja jedna od najvećih donacija koje smo dobili bila je od kompanije Tetra-pak, jeste bila u novcu ali je namenjena za kupovini ovakvog tipa vozila koje košta preko 42 000 evra. – istakao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac i dodao – želeo bih da se zahvalim kompaniji „Tetra-pak“ na ovoj velikodušnoj donaciji. Ovo vozilo će nam posebno značiti kada započnemo drugu fazu renoviranja Opšte bolnice, s obzirom da ćemo morati da transportujemo pacijente u Opštu bolnicu u Čačak i KC Kragujevac. Još jednom se pokazalo da je društvena odgovornost milanovačkih kompanija jako velika, svima se zahvaljujem, a posebno „Tetra-paku“ koji je donirao najveću sumu i opštini Gornji Milanovac i Opštoj bolnici.

Druga i treća faza rekonstrukcije Opšte bolnice obuhvatiće unutrašnje uređenje ali i nabavku nove opreme za većinu odeljenja, što će zajedno sa obnavljanjem voznog parka doprineti da zdravstevna nega u milanovačkoj Opštoj bonici bude podignuta na visok nivo.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *