Opada broj zaraženih i obolelih od virusa korona

Na svim kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano 36 pacijenata. Na intenzivnoj nezi se nalazi šestoro obolelih od kojih je dvoje na repsiratoru, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona.

U protekla 24 časa obavljeno je 26 pregleda, primljene su dve novooboolele osobe, a otpuštene tri.

Rečeno je da su do 15. avgusta  otpuštena 354 pacijenta sa teritorije Moravičkog okruga i četiri iz drugih okruga.

“Konstantno opada broj zaraženih i obolelih i nadam se da će mere biti ublažene. Lično mislm da je došlo vreme za popuštanje mera, ali sve zavisi od ponašnja građana. Mislim da će ograničenja ostati samo na masovnim javnim okupljanjima, a sve ostalo treba da se vrati u normalne tokove”, izjavio  je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

Govoreći o kapacitetima bolnice za kovid pacijente, direktor Dr Mirosalv Sretenović je naveo da je trenutno ispražnjeno infektivno i odeljenje rehabilitacije, kao i palijativna nega.

„Međutim, vitalna odeljenja, interno , koronarna jedinica i neurologija su još uvek zauzeti, tako da se ti kapaciteti još uvek nisu vratili u neki normalan rad. Nadamo se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da ta odeljenja vratimo u normalno funkcionisanje bolnice”, rekao  je dr Sretenoivć.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u Čačku dr Mihailo Luković izjavio je da očekuje da će naredne nedelje na lečenju u Opštoj bolnici biti oko deset kovid pacijenata.

Smatra da je sledeći test polazak učenika u škole.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.