OO Crvenog krsta započeo podelu paketa najuogroženijim Milanovčanima

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas prostorije opštinskog odbora Crvenog krsta u našem gradu.

Danas sam došao da obiđem Crveni krst i da proverim da li na pravi način sprovode sve mere koje je doneo Štab za vanredne situacije i da se uverim, kako se i na koji način priprema hrana za korisnike Narodne kuhinje – rekao je Kovačević i dodao – ono što mogu da kažem je da Crveni krst obavlja odlično svoj posao sa svega šest zaposlenih, dok volontere uključuju po potrebi. Veoma je bitno  da znamo da li i koliko volonteraCrvenog krsta  možemo uključiti u smenski rad i pomoć na terenu, kada se ukaže poztreba ali treba naglasiti da dosta naših sugrađana želi da učestvuje u ovoj vrsti volonterske pomoći – zaključio je Kovačević.

Kovačević  je još jednom uputio apel da se poštuju mere koje donosi Vlada ali i opštinski Štab, jer je trenutno  najvažnija samodisciplina svih danas kako bi se sprečilo širenje zaraze virusom korona.

Nebojša Ivović, sekretar OO CK Gornji Milanovac kaže da je raspodela paketa započeta danas i trajaće i  tokom sutrašnjeg dana, a da će nabavka još 100 paketa biti završena do kraja sledeće sedmice.

U ponedeljak stižu higijenski paketi za sve korisnike Narodne kuhinje. Svima kapacitetima izaći ćemo u susret svim starijim licima koja pozovu naš CALL centar I obavićemo sve što je potrebno , bilo da je u pitanju nabavka osnovnih životnih namirnica ili lekova – istakao je Ivović.

Poštujući zabranu izlaska starijim od 65 godina koji su korisnici Narodne kuhinje, Crveni krst svakodnveno na kućnu adresu 12 korisnika isporučuje obroke, dok svi drugi hranu dobijaju redovno u prostorijama ove Organizacije.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *