Online nastava u milanovačkoj PU “Sunce” odvija se po planu

Predškolska ustanova “Sunce” iz Gornjeg Milanovca i tokom vanrednog stanja nastoji da u saradnji sa roditeljima svim mališanima omogući online programe i sadržaje predviđene za ovu godinu. Iako su zbog pandemije virusa COVIDA -19, okolnosti znatno drugačije, timski rad i dobra organizacija nisu izostali.

Rad u predškolskoj ustanovi “Sunce” je dobro organizovan, ističe Violeta Antonijević, direktor PU “Sunce” u Gornjem Milanovcu. Uveli smo dežurstva, podelili smo se po grupama, uključili smo tehničko osoblje. Obzirom da deca ne dolaze u vrtić, rad sa roditeljima i sa decom obavlja se preko Interneta. Po preporuci Ministarstva, aktivi naših grupa su napravili plan i program, tako da imamo odličnu saradnju sa roditeljima – istakla je Antonijević

Dan na daljinu sa predškolcima organizovan je tako što se jednom nedeljno na Sajtu i Fejsbuk stranici vrtića  izbacuju bitni sadržaji koji roditelji mogu da pogledaju, kako bi se bolje informisali i što kvalitetnije bavili svojom decom tokom boravka kod kuće.

Vaspitači komuniciraju sa roditeljima i decom preko svojih viber grupa i mejlova – kaže Maja Milović, zamenik direktora PU “Sunce” u Gornjem Milanovcu. Mališani dobijaju sadržaje od svojih vaspitača i medicinskih sestara dva do tri puta sedmično, daju povratnu informaciju koju vaspitači prosleđuju glavnim vaspitačima i pedagogu koji nedeljni izveštaj daje rukovodstvu ustanove – navodi Milović.

Saradnja se lokalnom samoupravom u ovim danima je izuzetna kao i sa školskom upravom našeg regiona, šaljemo im planove, a oni nam daju predloge i sugestije, da što bolje radimo.Takođe, komuniciramo i sarađijemo sa Štabom za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu, a zalihe namirnica koje smo imali poklonili smo Crvenom krstu kako bi je dobili svi oni kojima je pomoć potrebna – zaključila je Milović.

Pedagozi smatraju da decu u ovom periodu ne treba preopterećivati informacijama, da im treba prići smireno i polako.

Brojni sadržaji na Yutubu, onlajn dečje predstave, pozorišta, filmovi ,društvene igre itd, mogu pomoći u animiranju dece, kako bi i roditelji i deca što brže prošli kroz ovaj period.

Maja Milović, zamenik direktora PU Sunce u G. Milanovcu

Vaspitači komuniciraju sa roditeljima i decom u svojim grupama viber grupe, dobijaju 2-3 puta sedmično dobijaju sadržaje od svojih vaspitača.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *