Online nastava u milanovačkim srednjim školama odvija se po planu

Zbog pandemije virusa COVIDA-19, odlukom Ministarstva prosvete nastava na daljinu odvija se od 17. marta za učenike svih srednjih i stručnih škola na nivou čitave Republike.

Prema rečima direktorke gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu, Biljane Nišavić, bzim reagovanjem Ministarstva prosvete uspostavljena je organizacija online nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Profesori prate raspored, ali prate i učenike, daju im instrukcije preko Google učionice, Viber grupe, kao i Microsoft teams platforme Ministarstva prosvete.

Svi učenici su uključeni u ovaj vid nastave, evidentiraju se u elektronski dnevnik, a na osnovu aktivnosti u toku vanrednog stanja biće ocenjeni.

Od danas kreće i Obrazovni program za srednjoškolce RTS planeta o kojoj će milanovački srednjoškolci biti obavešteni od svojih razrednih starešina.

Što se Tehničke škole “Jovan Žujović” tiče, direktor Bojan Veljic kaže da se online nastava takođe odvija po planu. Razredne starešine preuzimaju materijale sa sajta škole koje učenicima prosleđuju mejlom i Viber grupom. Za stručne predmete podršku u smislu materijala i sadržaja daje Zajednica Elektotehničkih i Mašinski škola. Svi profesori i učenici su uključeni u školske aktivnosti, a škola je u stalnoj koordinaciji sa Ministarstvom prosvete.

Inače, u Tehničkoj školi “Jovan Žujović” u Gornjem Milanovcu, odvija se minimalni proces rada, uz organizovana dežurstva zaposlenih u trajanju od 8-12 sati.

Zajednička ocena direktora milanovačkih Srednjiih škola je ta, da su svi odgovorno prihvatili ovaj vid nastave, kako profesori, tako i učenici i da se svi maksimalno trude da u uslovima vanrednog stanja što uspešnije realizuju svoje školske obaveze i aktivnosti.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *